A kis Burkát is gyilkossággal gyanúsítják

A németországi Chemnitzben folyik per emberölés miatt Burka Richárd ellen. A vád szerint egy magyar prostituáltat ölt meg, írja a Magyar Idők. Burka Richárd annak az idősebb Burka Ferencnek az unokája, illetve ifjabb Burka Ferencnek a fia, akiket júniusban perújításban első fokon 12, illetve 10 év szabadságvesztésre ítélt a Debreceni Törvényszék egy 1999-es gyilkosság miatt.

A legifjabb Burkát azért állították bíróság elé a németországi Chemnitzben, mert a vád szerint 2016-ban, az egykori keletnémet városban megölte a prostituáltként dolgozó 23 éves magyar M. Noémit. Burka Richárdot idén tavasszal Magyarországon fogták el, majd kiadták a német hatóságoknak.

Hírdetés

A peré­ben hamarosan ítélet várható.

A Freie Presse bírósági tudósítása szerint a férfi határozottan tagadta a perben, hogy ő gyilkolta meg Noémit.
Azt állította: aznap nagyon sokat ivott, majd a „kristály” nevű drogból is beszedett, ezután látogatott el a szomszéd házba, ahol két prostituált, köztük Noémi is élt. A magyar vádlott azt is vallotta, hogy mindkét nővel lefeküdt, amiért 70 eurót fizetett. Megmosakodott, majd továbbállt egy harmadik prostituálthoz, akinek­ a szolgálataiért egy aranygyűrűt adott, mivel elfogyott a pénze. A nyomozás során Noémi lakótársai felismerték a gyűrűt, amely akkor még a lány ujján volt.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »