A királyfiakarcsai Kurucz Klaudia lett a Felvidék Szépe

A királyfiakarcsai Kurucz Klaudia lett a Felvidék Szépe

NEMESHODOS. A hét végén rendezték meg Nemeshodosban a Felvidék Szépe döntõjét, ahol a korábbi válogatókon a legjobb eredményt mutató lányok mutathatták be szépségüket és felkészültségüket. Idén a királyfiakarcsai Kurucz Klaudia lett a Felvidék Szépe. Az elsõ udvarhölgyének a nagykaposi Rapács Grétát választották, a második udvarhölgy a füleki Szvorák Lilla lett.

A verseny résztvevõinek a többfordulós válogató versenyeken a szépségükön kívül egyéb területeken is bizonyítaniuk kellett, hogy kiemelkednek az átlagos tehetségû és szépségû lányok sorából.

A döntõben tizenkét lány mutatta meg legszebb oldalát a zsûri tagjai és a közönség elõtt. A zsûri tagjai kiegyensúlyozottnak látták a mezõnyt. Úgy látják, a legjobbak a nemzetközi porondokra is eljuthatnak modellként.

„Az elsõ három helyezettnek nagyon jók az esélyeik, hogyha belefektetnek munkát, és ezt akarják csinálni, akkor nekik nagyon jó esélyük van, hogy nemzetközi téren sikereket érjenek el. A többi lánynak pedig úgy vélem, ha még koncentrálnak, és a jövõben készülnek erre, felkészítik magukat, van esélyük arra, hogy sikereket érjenek el – mondta portálunknak Varga András  a zsûri tagja, a Mr. Junior Ambassador elsõ helyezettje.

A verseny szervezése negyedik alkalommal is sok kihívás elé állította a rendezõket, bár a korábbi évek tapasztalatai könnyítették a munkájukat. A versenyt elsõ alkalommal rendezték meg szabad téren, így most az eleredõ esõ nehezítette a dolgukat. 

Kiss Kósa Annamária  fõszervezõ, a zsûri elnöke elárulta, nem minden jött ki a számításaik szerint, de az eredménnyel elégedett. "Úgy gondolom, a zsûri nagyon helyesen döntött, örülök a végeredménynek. A lányok annyira becsületesen végigcsinálták a versenyt és annyira büszke vagyok rájuk, hogy kitartottak még a rossz idõ ellenére is, és nem zavarta õket még az sem, amikor vizes talajon, esõben kellett a koreográfiákat végigtáncolniuk.”

A szervezõk legfontosabb célja a versennyel az volt, hogy olyan tudást és felkészültséget tudjanak adni a versenyben résztvevõ lányoknak, amelyet a késõbbiekben is kamatoztatni tudnak modellként a szépségszakmában.

Kiss Kósa Annamária szerint nem csak a döntõre készültek a lányokkal, hanem a közös munkára is. "Nagyon sok partnerrel felvettük a kapcsolatot és munkalehetõségeket tudunk a lányoknak a jövõben kínálni. Úgyhogy mindenképp folytatni fogjuk a munkát, ez csak a kezdet volt. Fõleg az elsõ három helyezettel, velük mindenképp továbbra is szerzõdésben maradunk, és nagyon sok munka vár ránk” – fogalmazott a zsûri elnöke.

A harmadik udvarhölgy a füleki Szvorák Lilla lett, aki elsõ alkalommal jelentkezett ilyen versenyre, korábban a modellszakmába sem kóstolt még bele. Úgy tervezi, a továbbiakban is elsõsorban a tanulást folytatja, hogy egy biztos szakmája legyen, amit szeret, emellett hobbiként a modellszakmában is szeretné kipróbálni magát.

            Szvorák Lilla az Infinity ruhamárka és a Koka Wedding Design fotózásán 

Hírdetés

„Számomra a legnagyobb kihívás a járásnak a megtanulása volt, mert nem nagyon tudok magabiztosan járni magas sarkúban, a második pedig az, hogy én eléggé visszahúzódó személyiség vagyok, korábban soha nem nyiltakoztam még, nekem eléggé ismeretlen ez a helyzet, de ezt is megtanultam, egy kicsit ebbe is belejöttem, ezért nagyon büszke vagyok magamra. Mindenképp szeretnék továbbra is foglalkozni a modellkedéssel, nagyon szeretem a fotózásokat, és remélem, egyszer majd sikerül egy nagyobb márka arcának lennem"  – mondta a füleki Szvorák Lilla, aki a versenyben a második udvarhölgy lett.

Az elsõ udvarhölgy a nagykaposi Rapács Gréta lett, aki a Kassai Mûszaki Egyetem környezetvédelmi szakán tanul, szívügye a környezetvédelem, de a modellszakma is vonzó számára.

          Rapács Gréta szintén a Pozsonyi Divatnapok kifutóján Koka Fashion ruhában

Szerintem az a lényege az egésznek, hogy önmagunkat kell adni, a saját személyiségünket. Nem érdemes magunkat megjátszani, mert elõbb-utóbb úgyis kijön a saját személyiségünk. Eredetileg modell szerettem volna lenni, csak nem volt elég bátorságom ahhoz, hogy bevállaljam, ezért indultam szépségversenyen. Úgy gondolom, elég önbizalmat szereztem, úgyhogy valószínûleg kipróbálom magam a modellszakmában is” – mondta el terveit az elsõ udvarhölgy, Rapács Gréta.

Természetesen minden lány azért indult a versenyen, hogy a korona végül az õ fejére kerüljön, de a felkészülés során igazi jó barátságok alakultak ki. A felkészülés során inkább egymás segítése volt jellemzõ, szinte minimális volt a rivalizálás, vallották a verseny résztvevõi.

A korona végül a királyfiakarcsai Kurucz Klaudia fejére került, aki jelenleg Pozsonyban tanul nemzetközi kapcsolatokat, de a modellszakmában is próbálkozott, Japánban is dolgozott modellként. A díjjal jár az is, hogy még ebben az évben, Vietnamban a Miss Grand International 2017 versenyen képviselheti majd a régiót.

               Kurucz Klaudia a Pozsonyi Divatnapok kifutóján Koka Fashion ruhában

Már korábban is nagyon érdekelt a modellkedés, amikor ebbe belecsöppentem még egy modellügynökségnél dolgoztam, de úgy döntöttem, hogy jelentkezem a Felvidék Szépe versenybe, mert ez egy szélesebb kör, és több kategóriában tudom megmutatni, hogy mik is az erõsségeim, az elõnyeim. A következõ pár hét még azzal fog telni, hogy készülök a diplomamunkám megvédésére, és a sikeres államvizsgámhoz még nagyon sokat kell tanulnom, de ezután teljes erõbedobással készülni fogok arra, hogy Vietnamban a maximumot nyújtsam, és persze még tudjam továbbvinni a Felvidék Szépe gyõztesének vonalát” – mondta Kurucz Klaudia, a Felvidék Szépe 2017 verseny nyertese.

A Felvidék Szépe koronáját a tavalyi nyertes, Kovacsics Karmen adta át, aki az elmúlt egy év alatt megtapasztalhatta, mit ad a nyertesnek a Felvidék szépének lenni.  

Ez alatt az egy év alatt próbáltam mindent kihozni abból, hogy a szépségiparban benne maradhassak, viszont most úgy érzem, hogy eljött az idõ arra, hogy váltsak, hogy ezt magam mögött hagyjam, és hogy egy kicsit komolyabb pályára lépjek a tanulás szintjén, a munka terén. De mindig is úgy fogok visszagondolni erre az idõszakra, hogy egy nagyon szép szakasza volt az életemnek. Eljött az idõ arra, hogy átadjam a koronát, és úgy gondolom, a megfelelõ lány fejére került a korona" – fogalmazott Kovacsics Karmen,  a 2016-os Felvidék Szépe.

A legjobb eredményt elérõ lányok életében most sok munka, fotózás, a divatszakma megismerése és jótékonysági munka vár. Egy éven belül kiderül majd, ki bírja a kemény tempót, amit ez a pálya diktál. A legkitartóbbakat várja majd a csillogás, ami szintén a személyiség kemény próbája, mennyire tudnak megmaradni olyan embernek, amilyenek az út kezdetén voltak.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »