A király meztelen – avagy Oroszország új képessége félelemmel tölti el a nyugat “hatalmasságait”, akik eddig természetesnek vették, hogy a világ úgy néz ki, ahogyan azt a CNN vagy a BBC előadja – rövid lapszemle

Az emberek józan többségét tartósan nem lehet hazugságokkal tévedésben tartani – mára világos minden tájékozott polgár számára, hogy az USA politikája nem az ő érdekét képviseli, hanem egyenesen káros a világra

Lóránt Károly mérnök-közgazdász elmondta, hogy,  Oroszország 643 millió eurót költ az orosz média támogatására, ami aggodalmat kelt az európai és amerikai körökben, noha csak az Egyesült Államok nagyjából ugyanennyivel, 730 millió dollárral finanszírozza a Broadcasting Board of Governors (BBG) nevű, hírközlési ügynökséget, amelyhez egyebek között az Amerika Hangja és a Szabad Európa Rádió is tartozik.

A Conversation médiahonlap egy cikke szerint az oroszok mindezt az amerikaiaktól tanulták, vagyis kölcsönzött fegyverekkel hadakoznak. A cikk szerint a közvélemény manipulálására az oroszok az Egyesült Államok forgatókönyvét használják.

A nemzetközi hallgatóság meggyőzésére olyan alternatív véleményeknek adnak hangot, amelyek az orosz álláspontot támasztják alá, de amelyeket bármely úgynevezett szabad média is elismerhet.

Hírdetés

A Szputnyik nevű orosz médium világprogram-igazgatója, Dmitrij Kiszeljov kijelentette: „Szerepet cseréltünk, ma Oroszország a szólásszabadság képviselője, és nem a Nyugat.” Oroszország bámulatos tanulási képessége félelemmel tölti el az amerikai és nyugati politikusokat, akik eddig természetesnek vették, hogy a világ mindenki számára úgy néz ki, ahogy a CNN vagy a BBC előadja.

Az amerikai képviselőház külügyi bizottságának elnöke, Ed Royce ki is jelentette, „Putyin propagandája tönkreveri országunkat, miközben nemzetközi hírközlésünk tehetetlen.

Ha az emberek tapasztalata ellentmond a propagandának, akkor hiteltelenné válik. A szélesebb európai közvéleményt is nehéz lesz meggyőzni arról, hogy nem a NATO terjeszkedett kelet felé, hanem az orosz nagyhatalmi törekvések fenyegetik a Nyugatot.

Magyar Hírlap


Forrás:patriotaeuropa.hu
Tovább a cikkre »