A KiMitTube borzalmas végkifejlete

A KiMitTube borzalmas végkifejlete

Amikor augusztus elején megkongatták a harangokat, és mindenki vigyázó szemeit a 444.hu -ra emelte, hogy mi is lesz ez a KiMitTube. Akkor még naívan nem gondoltuk, hogy ide fog ez az egész dolog kifutni.

Közösségi médiát használó emberként elég nehéz volt elkerülni ezt a rémes nevű tehetségkutató műsort, ahol sok alpáribbnál alpáribb videót szenvedhetett végig az új tehetségekre nyitott YouTube fogyasztó közönség. És tényleg volt itt Coelho imitátortól, csajozási tanácsadáson át, teológiai igényességű előadásig minden. A nézők szavazatai alapján összeállt top 15-ben találkozhattunk olyan ocsmányságokkal, mint például Bartos Cs. István, aki füvet és földet zabált. De, a zsűri szavazatok alapján összeállt top 5-ös listával akár még elégedettek is lehetnénk, mert tényleg kerültek be ígéretes és értékes produkciók.

Viszont, a tegnapi döntőben kivillant a célközönség foga fehérje. Ha egyetlen pillanatig is megfeledkeztünk volna arról, hogy a vadliberális 444.hu a fő médiafelülete, akkor a döntőben emlékeztettek rá bőven. A TOP5-be legtöbb zsűriszavazattal bekerült Mr. Klausz a Sorsod Borsod című szerzeménye tényleg szívbemarkolóan mutatott görbetükröt az ország leszakadóban lévő feléről, de emészthetően őszintén, és pózerkedéstől mentesen. Az országért aggódók és a szmókért lelkesedő liberálisoknak közös találkozási pont volt ez a videó. Elsőre talán erősnek tűnik ez a mondat, de ha megnézzük, hogy a média a KiMitTube TOP 5 kihírdetése után mennyire hordozta a vállán Mr. Klauszt, akkor nem lepődünk meg a végeredményen.

Hírdetés

Ez a körbehordozás a láthatóan meg tette a hatását, mintha kifordult volna önmagából. A döntőre szánt videójában nyoma sem volt azoknak az elemeknek, amiért a verseny videója szimpatikus lehetett szinte bárki számára. Csak a szmók, a szmók, a szmók és az önreklám. Ami még külön dühítő, hogy a szavazás megnyitása után már egyből elhúzott Mr. Klausz, sokkal azelőtt, hogy az ő videóját egyáltalán bemutatták volna. Egyébként, roppant ügyesen az ő karaktere kapcsán sikerült ezt a heterogén zsűrit összeterelni a közös zászló alá, és Fluortól Saiidon át Puzsér Róbertig és szinkron bólogatást váltott ki köztük a fűliberalizásának „véletlenül” felmerült nagy ideája.

Itt fordult fel a hozzánk hasonló konzervatív emberek gyomra ettől az egésztől, és ezen a ponton éreztük magunkat irtózatosan átverve, az egész „tehetségkutató” miatt, ami végülis csak liberális toposzok zászlóvivőjévé vált. Szerencsére, a „nyertes produkcióra” érkező hozzászólások között nagy a felháborodás, és nem vagyunk egyedül a véleményünkkel. A látogatók is másra számítottak a döntőre, ezt mi sem jelzi jobban, mint hogy a „borsodi szmók herceg” videójának a legnagyobb az elutasítottsága a YouTube szavazatok alapján.

De, hogy ne csak a rosszról írjunk, a döntőre készült produkciók közül számunkra két értékelhető produkció lett, amit szeretnénk veletek megosztani.

Az egyik természetesen a ManGoRise száma:

A másik pedig a teljes versenyről paródiát készítő TrueBadÚr:


Forrás:nemzeti.net