A kijevi ’demokrátorok’ nukleáris fegyvereket is bevetnének

A NATO államcsínyével hatalomra került új-demokraták – „a demokrátorok” – az ukrán neonáci szervezetek milicistái segítségével terrorháborút folytatnak Kelet-Ukrajna lakossága ellen. Lehallgatták a szélsőjobboldali Haza Párt vezetőjének és helyettesének, Julia Tyimosenkonak és Nesztor Sufricsnek a telefonbeszélgetését. Ez utóbbi azt kérdezte, hogy mit tegyünk nyolc millió orosz anyanyelvűvel Ukrajnában? Mire Tyimosenko egy tőmondattal válaszolt:

“Meg kell őket ölni nukleáris fegyverekkel.”

A nyíltan náci Svoboda Párt, amelyet Oleg Tyahnyibok vezet, hat miniszterséget kapott. Az ő emberük lett az ukrán fegyveres erők irányítója is. A Svoboda Párt hivatalos nyilatkozatban szólította fel az ukrán kormányt, hogy mondja fel az Atomsorompó Szerződés elfogadását, készüljön fel nukleáris fegyverek előállítására, és mérjen Oroszországra hadüzenet nélkül megelőző nukleáris csapást.

Ukrajna másik nyíltan náci irányvonalat követő szervezete – a Jobb Szektor – 2014 júliusáig több kísérletet is tett arra, hogy Ukrajna legnagyobb nukleáris erőművébe behatoljon. A neonácik azért tesznek rendszeresen látogatásokat a nukleáris erőművekben, hogy azokat az ellenőrzésük alá vonhassák. Felderítő céllal keresték fel a bakteriológiai laboratóriumokat is. Az ott dolgozó szakemberek szerint el is vittek olyan bakterológiai anyagokat, amelyeket biológiai fegyverek készítésére használnak. Az ukrán neonáci terroristák nagy valószínűséggel felülről jött parancs alapján cselekszenek.

Oleh Tyahnybok, a Svoboda Párt vezetője // Forrás: libcom.org, “Neo-Nazis and far-right protesters in Ukraine”

Ankara is tárgyal az új kijevi kormányzattal olyan dokumentációk megvásárlásáról, amelyek lehetővé tennék számára nagy erejű, nukleáris stratégiai fegyverek – köztük a NATO által Satan-nak nevezett interkontinentális ballisztikus rakéta – gyártását.

Michael Hudson professzor – az amerikai Missouri Egyetem tanára – szerint Kijevben chilei típusú katonai államcsínyt hajtottak végre. Ukrajna lakói nem hajlandóak elfogadni az IMF rájuk kényszerített megszorító intézkedéseit és adósság fejében átadni a pénzhatalmi elitnek és Ukrajna kollaboránsainak még köztulajdonban lévő nemzeti vagyont.

A kijevi bábkormány elfogadta az IMF diktátumát. Nem az a céljuk, hogy segítsenek a csődbe jutott Ukrajnán, hanem elsősorban tovább akarnak gazdagodni a közvagyonból és azt likviddé téve ki akarják vinni az országból Londonba, New Yorkba és más pénzügyi központokba.

A washingtoni neokonzervatív klikk Viktoria Nuland külügyminiszter helyettes útján Julia Tyimosenkot, a Haza Párt elnökét akarta Ukrajna elnökévé tenni.

Hírdetés

Tyimosenko üzleti partnere, Pavel Lazarenko, azonban a közvagyon sérelmére elkövetett bűncselekményekért hatévi börtönre lett ítélve. Tyimosenko maga is hatalmas összegeket sikkasztott el az ukrán közpénzekből és helyezte el londoni bankokban. A BBC szerint büntetőeljárás indult ellene azért is, mert bűnsegédként, felbujtóként részt vett az Ukrán Nemzeti Bank elnöke, parlamenti képviselők és üzleti versenytársak életének a kioltásában. Rákerült az INTERPOL által körözött személyek listájára is. Tyimosenko mindezt tagadja és a választási kampány során „küzdelem az oligarchák ellen” jelszót választotta.

Scott Rickard – volt amerikai hírszerző tiszt – szerint a pénzhatalmi elit nemcsak támogatta és pozícióba helyezte Tyimosenkot, de lehetővé tették számára az elsikkasztott pénzek elhelyezését a Man-sziget, a Kajmán-szigetek és Ciprus bankjaiban. Itt a nyugati oligarchák a szokott technikákkal elvégezték a szükséges pénzmosást.

Tyimosenko pártja támogatásáról biztosította Porosenkot, amikor Ukrajna elnökévé választották. Scott Rickard azonban azt is hangsúlyozta, hogy Porosenko egyáltalán nem egy self-made-man, vagyis olyan vállalkozó, aki sikeres üzleti tevékenységével alapozta meg vagyonát. Úgy lett gazdag, hogy fegyveres bandákkal fosztogatta az ukrán állami vagyont apjával együtt, akit hosszú idejű szabadságvesztésre ítéltek a közvagyon sérelmére elkövetett bűncselekményekért. Ami pedig a csokoládémilliárdos elnevezést illeti, a csokoládé mellé még oda lehet tenni a fegyvercsempészést, a kábítószer-kereskedelmet és a prostitúciót is. A Forbes magazin listája szerint 2014 májusában Petro Porosenko volt a világ 130. leggazdagabb zsidó milliárdosa. Porosenko eredeti neve Waltzman volt, és édesanyját hívták Porosenkonak, aki szintén zsidó származású volt. A múltban Porosenko a Mi Ukrajnánk pártot és Viktor Juscsenkot támogatta. Ő volt a tulajdonosa az 5-ös TV csatornának, amely szélsőséges oroszellenességéről ismert.

Hazájában Porosenkot Ukrajna egyik legkorruptabb embereként tartják számon. Az amerikai külügyminisztérium egyik diplomatája Ukrajnát a gonoszság ’globális központjának’ nevezte. Az is rekordnak minősül, ha valaki a ’gonoszság globális központja legkorruptabb emberének’ számít.

Lehallgatott telefonbeszélgetésekből tudjuk, hogy a kijevi államcsínyt megelőzően az Egyesült Államok kijevi nagykövetével, más magasrangú személyiségekkel, köztük Hillary Clinton külügyminiszterrel is számos megbeszélésre került sor. Clinton asszony többek között azt hangsúlyozta a nagykövetnek, hogy Ukrajnát a lehető leggyorsabban be kell vonni a NATO-ba tagállamként. A jelenlegi ukrán kormányzat már a látszatra sem ad. Nyíltan az oligarchák kormányának tartja magát, ahol az oligarchák gyakorolják a hatalmat az oligarchák érdekében. A 24 régióból 18 élére oligarcha, vagy oligarcha-lakály került.

Igor Kolomojszkijt, akit az ukránok egyszerűen „az ukrán maffia főnökének” neveznek, a kijevi bábkormány Washington akaratának megfelelően az egyik legfontosabb keleti régió kormányzójának nevezett ki. Kolomojszkij a tulajdonosa a legnagyobb ukrán bankoknak, a filmipari üzemeknek, nyersanyag erőforrásoknak, élelmiszeriparnak, szállításnak, katonai üzemeknek és jelentős részesedése van a kőolaj feldolgozásban. A sokszoros dollármilliárdos hobbija az aranyszobrok gyűjtése. Svájcban él, természetesen biztonságban és luxusban. Azok közé a szupergazdag emberek közé tartozik, akik a közvagyon ellopásából, megvesztegetésből, a riválisok életének kioltásából lett oligarcha.

Kolomojszkijnak saját magánhadserege is van és ő állította fel az Azov Zászlóaljat, amely magukat nyíltan nácinak valló zsoldosokból áll. A londoni Sunday Times megírta, hogy a lakosságban éles visszatetszést kiváltó vérontások mögött ezek a náci zsoldosok álltak. Az INTERPOL felvette Kolomojszkijt a nemzetközileg kőrözött bűnözők listájára. Az a vád ellene, hogy Kelet-Ukrajnában tiltott háborús eszközöket és módszereket alkalmazott, minősített gyilkosságok elkövetésében és emberrablásokban vett részt.

William Engdahl tényfeltáró- és oknyomozó újságíró 2014. július 8-án elmondotta a Russia Today adásában, hogy látta azokat a jelentéseket, amelyek szerint a kijevi kormány már aláírta azokat a dokumentumokat, amelynek alapján a Chevron amerikai energetikai világcég kapja meg Ukrajna földgáz-elosztó rendszerét. A Chevron központja a kaliforniai San Ramon-ban van, és több mint 180 országban van vezető szerepe a kőolaj, a földgáz szektorban és a geotermikus energiatermelésben. A Chevron a világ hatodik legnagyobb olajipari vállalata. A ’Fortune Global 500’ listáján 2013 óta a Chevron a világ harmadik legnagyobb korporációja.

A német vállalatok kapták meg Kelet-Ukrajna kohóit, fémipari nagyüzemeit, szénbányáit, rendkívül alacsony áron. Már a német cégek rendelkeznek Ukrajna legjövedelmezőbb nagyvállalataival és most már ő hozzájuk áramlik az extra-profit, és a kijevi bábkormány minden kívánságukat teljesíti. Ezek az előnyök nem az jelentik, hogy Németország kész lenne meggondolatlanul háborúba keveredni Oroszországgal. Berlinnek azonban fel kell ismernie, hogy a döntéseket hozó neokonzervatív körök Washingtonban ezt szeretnék. Nem az Egyesült Államok népe akar újabb hidegháborút és ennek folytatásaként egy tényleges nagy háborút. Egy kis létszámú – a pénzhatalmi világelit által hivatalba helyezett – összeesküvő csoport tesz meg mindent azért, hogy feszültség legyen az Európai Unió és Oroszország között.

A lap szövege szerzői jogvédelem alatt áll, felhasználni csak pontos forrásmegjelöléssel, és ide mutató linkkel szabad.


Forrás:drabikjanos.com
Tovább a cikkre »