A kijevi bohóc legújabb „érve”: azért nem tárgyal Putyinnal, mert lehet, hogy már nem is él

A kijevi bohóc legújabb „érve”: azért nem tárgyal Putyinnal, mert lehet, hogy már nem is él

Nem biztos abban, hogy Vlagyimir Putyin még életben van – többek között erről is beszélt Volodimir Zelenszkij csütörtökön a davosi Világgazdasági Fórumon.

Az államfő egy panelbeszélgetésen vett részt, amelyen sok dologról szó esett. Az Ukrajinszka Pravda szerint az is szóba került, hogy Vlagyimir Putyin valójában életben van-e még.

Az orosz elnökről már évek óta híresztelik, hogy halálos beteg, és sokan (köztük például az ukrán katonai hírszerzés vezetője) azt is pedzegették, hogy több dublőre lehet, akik akár azután is megjelenhetnek a nyilvánosság előtt az orosz elnökként, hogy az igazi Putyin meghal.

Most a davosi rendezvényen Volodimir Zelenszkij is kitért erre, amikor felmerült, hogy tárgyalhatna Putyinnal a békéről.

Nem vagyok biztos benne, hogy az orosz elnök, aki néha megjelenik a képernyőn, tényleg ő lenne. Nem tudom, hogy ő most valójában él-e, döntéseket hoz-e, vagy ha nem, akkor ki hozza helyette meg ezeket. Semmilyen információm nincs arról, hogy milyen emberek lehetnek ezek – mondta Zelenszkij.

Hírdetés

A zsidó államfő arra is kitért, hogy az invázió kezdete előtt Putyin békét ígért az európai vezetőknek, majd másnap elindította az inváziót. Azt mondta: mindezek miatt egyszerűen nem érti, hogy kivel van dolga, és hogy kivel kellene tárgyalnia a békéről.

Nekem úgy fest, hogy Oroszországnak először találnia kellene valakit, aki tárgyal, és felajánlania valamit – fogalmazott az elnök.

Putyin él, és élni fog…

A Kreml reagált az ukrajnai államfőnek arra a csütörtöki kijelentésére, miszerint nem biztos, hogy Putyin még életben van.

Az orosz rbk.ru szerint Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője azt mondta: „Egyértelmű, hogy Oroszország és Putyin egyaránt nagy problémát jelent Ukrajnának és Zelenszkijnek. És az is egyértelmű, hogy tisztán pszichológiai okokból Zelenszkij úr jobban szeretné, ha Oroszország és Putyin nem létezne.”

Peszkov ezután azt javasolta Zelenszkijnek és az ukrán kormányzatnak, hogy értsék meg: Oroszország és Putyin létezik, és létezni fog.

(Index nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »