A kijárási tilalmat ellenőrző rendőrökre támadtak Párizsban

A kijárási tilalmat ellenőrző rendőrökre támadtak Párizsban

Súlyos sérüléssel vitték kórházba azt a francia rendőrnőt, akit egy tízfős társaság dobott fejbe, amikor a lakhelyelhagyási engedélyüket akarta ellenőrizni.

A koronavírus Olaszország és Spanyolország mellett Franciaországban pusztít leginkább Európában, ezért kijárási tilalmat vezettek be. A Párizstól nem messze levő kisváros, Beauvais migránsnegyedében támadták meg a rendőröket. Legalább tízen dobálták a rendőröket utcakövekkel, de közülük csak kettőt tudtak elfogni.

Hírdetés

A fiatal rendőrnő súlyosan megsérült, agyi vérömlennyel szállították kórházba, ahol azonnal megoperálták. A támadók közül egy testvérpárt, egy 17 és egy 22 éves fiatalt letartóztattak a rendőrök.

Christophe Castaner belügyminiszter a Twitteren azt írta, hogy mindent megtesznek annak érdekében, hogy ezek a rendkívül súlyos cselekedetek ne maradjanak büntetlenül. A rendőrnő – ahogy az AFP fogalmazott – nincs életveszélyben.

Az Europe 1 stábja szerda délelőtt a helyszínen forgatott, tudósításuk szerint a rendőrség által ismert bűnözőkről van szó. Arról is beszámoltak, hogy a három rendőr – beleértve a rendőrnőt is – kifejezetten tapasztaltak voltak, hogy kell eljárni egy nehéz környéken. Aki fejbe dobta a rendőrnőt, azt továbbra is keresik. A Le Figaro úgy tudja, hogy nemcsak kövekkel, de petárdaszerűségekkel is dobálták a bűnözők a rendőröket.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »