A kétszámjegyű infláció miatt a Jobbik bérrendezést és 0 százalékos áfát követel az egészségügyi dolgozóknak is

A kétszámjegyű infláció miatt a Jobbik bérrendezést és 0 százalékos áfát követel az egészségügyi dolgozóknak is

A megállíthatatlannak tűnő áremelkedés már minden háztartásba bekopogtatott. Persze megint azok járnak a legrosszabbul, akik amúgy is alacsony jövedelemmel rendelkeznek – akárcsak az egészségügyi dolgozók. A kétszámjegyű infláció már esetükben is a megélhetést veszélyezteti – fogalmaz friss sajtóközleményében a Jobbik.

Ha a fideszes kormány egy percig is komolyan gondolja a „családbarát” jelzőt, ahogy a tisztes bérrendezést, úgy az áfacsökkentést sem lehet tovább halogatni!

– emelték ki.

A magyar népárt szerint a nagy csinnadrattával bejelentett év eleji egészségügyi bérrendezés csak részben „orvosolta” a problémákat, ugyanakkor az egészségügy szakdolgozóinak helyzetén szinte semmit sem változtatott érdemben: továbbra is rengeteg túlórára kényszerülnek, hogy máról holnapra valamennyire kijöjjenek a fizetésükből.

A bérrendezés minden volt, csak nem inflációkövető, a kétszámjegyű pénzromlást pedig pláne nem tudta követni. Egy több mint 10 éve dolgozó egészségügyi alkalmazott nettó bére most alig több mint 200 ezer forint, és ez hétről hétre kevesebbet ér. Egyre több munkát, egyre több ügyeletet kell vállalnia, az amúgy sem magas, életszínvonala szinten tartásához is. Ez nem segíti sem az egészségügy fenntarthatóságát, sem pedig a gyógyulni vágyó betegek biztonságát

Hírdetés

– hívták fel a figyelmet, hozzátéve, világosan látszik, hogy a helyzet tarthatatlan.

Amellett, hogy a néppárti Jobbik érezhető béremelést követel, az alapvető élelmiszerek áfájának nullára csökkentését esetükben is kérik.

A Jobbik azt szeretné, hogy csökkentse a kormány az elvárásait, amit adó formájában hajt be mindenkitől.

Kevesebb adó, jobban megbecsült munkavállalók az egészségügyben is! Azonnali áfacsökkentést!

– zárul a közlemény.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »