A kétfarkú vezér szerint elülnek a tüntetések, a kormányt pedig akkor lehet majd leváltani, ha nem lesz MSZP és Jobbik

A kétfarkú vezér szerint elülnek a tüntetések, a kormányt pedig akkor lehet majd leváltani, ha nem lesz MSZP és Jobbik

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnöke interjút adott a Magyar Hangnak, amiben az elmúlt hetek ellenzéki akcióival kapcsolatban azt mondta:

tök jó, hogy nyolc év után végre észrevették, hogy léteznek. Ma egy ellenzéki pártnak Magyarországon csak azok az eszközei, amiket az elmúlt hetekben láttunk. Jól reagáltak egy helyzetre, és a társadalom is jól reagált rájuk. Sokan kimentek az utcára, amiből az ellenzéki politikusok is láthatják, hogy jó az irány.

Kovács Gergely azonban gyorsan hozzáteszi, ettől azonban még nem változott meg a pártokról alkotott véleménye, nem szokta kétévente kitörölni a memóriáját.

Pontosan emlékszem, hogyan kommunikált a Jobbik, amíg szabad volt nekik cigányozni, és arra is emlékszem, milyen volt az MSZP kormányon. Nem is szeretném újra hatalomra segíteni őket. Azt hiszem, a Fideszt akkor lehet majd leváltani, ha ezek a pártok már nem léteznek.

Hírdetés

Arra a kérdésre, hogy a túlóratörvény kapcsán kirobbant tiltakozássorozat jelenthet-e fordulópontot, azt feleli, hogy szerinte nem, csak a kormány népszerűségét erodálhatják, ártani nem fognak neki.

Azt hiszem, lesz még néhány pár ezres megmozdulás, aztán elül.

A tüntetések ugyanis akkor szoktak eszkalálódni, ha a hatalom erőszakosan reagál. Ez történt Nyugaton, az arab világban, és 2006-ban nálunk is.

A kormány azonban most nagyon odafigyel rá, hogy ne legyen erőszak, hiszen az egyik legitimációs pillérük éppen Gyurcsány Ferenc, a szemkilövető.

(MH – Index nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »