A keszthelyi „migránsüdülő” csak a kezdet lenne

A keszthelyi „migránsüdülő” csak a kezdet lenne

Szándékosan félretájékoztatta a közvéleményt a Migration Aid a migránsok üdültetésére felajánlott magyarországi tábor helyéről – ismerte be a szervezet egyik vezetője. Azt sem tartják fontosnak, hogy terveikbe beavassák az érintett település lakóit, vezetőjét, mondván, az oltalmazottak szabadon mozoghatnak az országban.

Szándékosan nem árulták el a menekültek üdültetésére felajánlott terület pontos helyét a Migration Aid munkatársai – ismerte el a Magyar Időknek a szervezet egyik vezetője, Siewert András. Elmondása szerint a bevándorlóknak már régóta szerveznek egynapos kirándulásokat, “viszik a családokat jobbra-balra az országban”,

A jövőben a Migration Aid szeretné kiterjeszteni a bevándorlóknak szervezett programokat. Miután fény derült a Keszthely-közeli faházas üdülésre, Siewert András kijelentette: más felajánlások is érkeztek a szervezethez, így még nem döntöttek a programok pontos helyszíneiről.

Hírdetés

A szervezet azonban nem egyeztetett a programtervről a Kis-Balaton környéki önkormányzatokkal. A Migration Aid ezt a migránsellenes közhangulattal indokolta, meglátásuk szerint a szóban forgó személyek oltalmazott emberek és szabadon mozoghatnak az országban.

A Migration Aid aktivistái egy, a szervezet állítása szerint osztrák adományozótól használatba kapott telken három faházat takarítottak ki a hétvégén abból a célból, hogy ott menekülteket üdültessenek. A terveik szerint egyszerre legfeljebb három család tartózkodhat majd a Zala megyei táborban, akár már ettől a héttől kezdve mindaddig, amíg azt az időjárás lehetővé teszi. A hír komoly aggodalmat keltett a Keszthelyen és a Kis-Balaton környékén élőkben, a térség polgármesterei pedig jelezték, hogy minden törvényes eszközzel igyekezni fognak megakadályozni a táboroztatást. A helyben élők ebben várhatóan támogatni fogják a polgármestereket.

forrás: magyaridok.hu / hirado.hu

The post A keszthelyi „migránsüdülő” csak a kezdet lenne appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »