A képviselők folytatják az ülést, az illetékességi törvény megszavazására várnak

A képviselők folytatják az ülést, az illetékességi törvény megszavazására várnak

A parlament a hétvégi szünet után kedd reggel folytata a 6. ülésszakot. 

Az ülést a büntető törvénykönyv módosítására vonatkozó rövidített jogalkotási eljárásról szóló javaslat megvitatásával kezdték, amely már egy hete tart. A vitára még több mint 20 felszólaló jelentkezett be.

A képviselőknek 11 órakor kell szavazniuk. Arról is dönteniük kell, hogy osztják-e az elnöknek az illetékességi törvénnyel kapcsolatos fenntartásait, vagy eredeti szövegében hagyják jóvá a módosítást.

Hírdetés

Zuzana Čaputová köztársasági elnök több rendelkezéssel és a jogalkotási folyamattal kapcsolatos fenntartásokkal vétózta meg a javaslatot, amely az új Szlovák Köztársaság Turisztikai és Sportminisztériumának létrehozására is vonatkozik.

Ezenkívül a képviselőknek titkos szavazással kell dönteniük az Állami Választási Bizottság elnökéről. Szavazniuk kell továbbá a polgári repülési pótlékról szóló törvény módosításáról is.

Kedden délután rendkívüli ülést is tartanak a képviselők, amelyet a KDH képviselői kezdeményeztek. Ľuboš Blaha (Smer-SD) leváltását szeretnék elérni a parlament alelnöki tisztségéből. A mozgalom azt szeretné, ha Blahát másodszor is menesztenék a posztjáról, válaszul arra a videóra, amelyen az látható, hogy eltávolította az Európai Unió zászlaját és Zuzana Čaputová köztársasági elnök portréját az irodájában, helyére pedig Che Guevara kommunista vezető portréját tette.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »