A Kazinczy utcai fiúk

Még hogy uborkaszezon… Most, amikor Bochkor Gábor és Lovász László hirtelen jobboldaliak lettek? S most, hogy a BogdánFanPage is a szerintük sémita Indexet szidja? Mi jöhet még?***

Mint ismeretes, az Index főszerkesztőjének kirúgása valóságos kilépés-cunamit robbantott ki a pártatlanul független baloldali kormánygyalázó szerkesztőségben, s annak fiók-intézményeiben. Ebben még nincs semmi meglepő, ha csak az nem, hogy annak idején, amikor a lapot átvevő Simicska az Orbán-szimpatizánsok kirúgásában határozta meg célkitűzései legfontosabbikát, a haladóan semleges, liberálisan igazságos balhírgyárak nemhogy tiltakoztak volna, hanem egyenesen egymás térdét csapkodva örömködtek.

Most azonban szintet lépett a dolog, s egyenesen akkorát, hogy azt még az Index  híres „függetlenométere” is csak egy utolsó, rugószaggató kiakadással tudta értékelni.

Történt ugyanis, hogy Cserdi község napokban elhunyt polgármesterének, Bogdán Lászlónak a Facebook-os rajongói oldala, a Bogdán FanPage – illetve nyilván az oldal adminja – a következőket írta a magukat sirató indexesek fotósorozata alá:

„Egy roma munkatársatok sincs, szinte csak a kazinczy utcai hitközségből merítetek. Jobb is ha megszűntök. Belterjessé és unalmassá váltatok.”

*

*

A bejegyzés több kérdést is felvet. Mármint ahhoz képest, hogy elsőre egy cigány(ok) által elkövetett antiszemita uszítás, ami egészen pontosan a numerus clausust kéri számon az Index szerkesztőségén.

Kérdéseim tehát:

– Mivel a bejegyzést megejtő admin nyilván nem a több mint 110 ezer rajongó, illetve a 135 ezer követő nevében nyilatkozott, tudható-e esetleg, hogy ő kicsoda? Mármint névvel, arccal. Ha már egyszer le merte írni, hogy a zsidó Indexben nincsenek cigányok.

Hírdetés

– A komment írója egyeztetett-e a többi adminnal (már, ha több admin működteti az oldalt), és amit írt, az egész virtuális közösség működtetőinek nevében írta-e?

– A közösség tagjai mennyiben értenek egyet ezzel a kijelentéssel?

***

Mint köztudott, a Momentum már a BLM hisztéria elején elkezdett idehaza és Brüsszelben kampányolni a “Roma Lives Matter” megteremtéséért. S amint fentebb írtam, a Bogdán FanPage nem egy 2-300 fős kis közösség, hanem egy több mint 110 ezer tagot számláló, 135 ezer követővel rendelkező társaság, ami egyértelműen magja lehet egy RLM mozgalomnak.

Azt is tudjuk, hogy a közösségi médiumok térnyerésével rengeteg olyan oldal kezdte meg működését, amelyek valamilyen ürüggyel alapultak (pl. vicces mémek, állatvédelem, sportkocsik, nők, etc.), aztán valami csudálatos módon a közelgő választások kampányaiban egyre-másra derült ki róluk, hogy határozott politikai céllal, egyértelműen baloldali liberális kampányarcként teremtődtek meg, s korábbi tevékenységüket csupán adathalászatra használták. Ezek legnagyobbika a másfél milliós kedvelői számot is meghaladta.

***

Amennyiben tehát Magyarországnak most egy rasszista roma közösségre van szüksége, ám legyen. Ha ez az antiszemita romákból álló társaság szélsőbaloldaliként a (nem annyira szélső) baloldalt támadja, és ez mindenki szerint így van jól, hát áldásom rá. Ez esetben lehetne esetleg az Index szerkesztőségének valamiféle listát kiadni az újságnál dolgozók származását illetően, lehetőleg harmadíziglenig visszavezetve, hogy a Bogdán FanPage adminja és/vagy közössége még teljesebb képet tudjon alkotni a dolgok állását illetően.

Azonban ha ezzel a kijelentéssel mások szerint is komoly gondok vannak, viszont a sűrű sötét hallgatásban (esetleg Bogdán László iránti tiszteletből, ami azért nevetséges lenne) ez itt most nem hír, akkor a baj annál is nagyobb, mint ahogyan gondolom.

***

Kár, hogy Douglas Adams mindezt már nem érhette meg. Világegyetemet átszelő űrhajójának valószerűtlenségi hajtóművéhez mi magyarok meglehetősen sok üzemanyagot tudnánk szolgáltatni.

() VBT ()Kiemelt kép: Az Index Facebook-oldala

The post A Kazinczy utcai fiúk appeared first on VBT.


Forrás:vbt.pestisracok.hu
Tovább a cikkre »