A karantén vége azonnal éreztette hatását

A karantén vége azonnal éreztette hatását

A parkokban lazítottak a karanténszabályok vidéki enyhítését követően a Somogy megyeiek, de a szívesebben válogattak már az élelmiszerboltokban is – számolt be a megyei hírportál az egyik legnagyobb internetes cég statisztikájára hivatkozva.

Mint arról az Infostart is beszámolt, a Google legfrissebb, május hetedikére vonatkozó országos mobilitási jelentéséből egyebek mellet kiderül, hogy a bázisidőszakhoz képest (ami a január harmadika és február hatodika közötti heteket jelenti) a munkahelyeken 38 százalékkal kevesebb időt töltöttek az emberek, otthon viszont 15 százalékkal többet voltak. Az élelmiszerüzletek, gyógyszertárak látogatottsága országosan 8 százalékkal csökkent, a parkoké azonban 4 százalékkal nőtt. A különböző állomásokon összesen 44 százalékkal voltak kevesebbet az emberek, de a kiskereskedelmi és kikapcsolódási helyek látogatottsága is 32 százalékkal zuhant.

Hírdetés

Az országos adatokhoz viszonyítva Somogyban több helyen is eltérés tapasztalható – hívja fel a figyelemet a Sonline.hu. Ennek egyik oka az lehet, hogy május negyedikétől vidéken már több „lazító” intézkedés is életbe lépett. A megyében a parkok látogatottsága például meredeken, 56 százalékkal emelkedett, az élelmiszerüzletek, gyógyszertáraké 4-gyel, a kiskereskedelmi és kikapcsolódási helyek látogatottsága pedig 1 százalékkal volt magasabb.

A Somogy megyei hírportálnak nyilatkozó pszichológus szerint a bezártság megszűnésével azonban nemcsak a szabadban eltöltött idő növekedett, hanem az emberek boldogságérzete is. A kiszabadulás érzése kivétel nélkül mindenkire jól hat és kialakul bennünk egy úgynevezett hurrá optimizmus, ezért sokaknak lesz a korábbinál jóval kellemesebb a közérzete. A közösségekbe viszont korántsem lesz egyszerű a visszatérés – tette hozzá. Szerinte egy-két hét kell ahhoz, hogy ismét komfortosan és rendesen tudjanak majd dolgozni mindazok, akik bezártságban éltek.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »