A Juventus ultrái is kiadtak egy közleményt Anna Frank-ügyben

Egy darabig biztos nem csitul az antiszemita botrány az olaszoknál. Szinte az egész ország a Lazio drukkerek „gaztettéről” beszél, elítélik a fanatikusokat, mert egy matricát kiragasztottak a riválisnak üzenvén. Ahogy a szurkolóktól azonban megszokhattuk, ilyen esetekben kiállnak egymásért az ultra csoportok. Így tett most a Juventus keménymagja, egy közleményben védték meg a római kollégákat.

A torinói klubnál mindig a Viking volt a legradikálisabb ultracsoport, és ők voltak a legelkötelezettebbek politikailag is. Szerintük a szenzációhajhász újságírók ultrákkal terelik el a figyelmet az igazi problémákról…

A VIKING JUVENTUS KÖZLEMÉNYE:

Botrányos ez a reakció a médiától, amit a Curva Nord-al művelnek, ezt túlzott fekete humorként, avagy tiszta kampanilizmusként kellene kontextualizálni. Semmi többről nincs szó itt!

Hírdetés

A média különösen a szurkolók ellen van. A mi esetünkben nem láttuk ezt a média hype-ot, amikor a Liverpool elleni meccsen a 39 halottal kapcsolatban hangzottak el a gyalázkodó dalok, vagy láttunk matricákat. Ez a hír minden bizonnyal kevesebbet ér, mint egy ilyen eset. Igazi botrányt csak akkor lehet gyártani, amikor egy játékost fasisztáznak, ha a szívére teszi a kezét himnusz közben, vagy huhognak a szurkolók egy színesbőrű játékosnak, illetve ha a nápolyiakat éri faji diszkrimináció.

Tisztában vagyunk azzal a ténnyel, hogy manapság egy újságírónak nem az a szenvedélye, hogy az igazságot keresse elfogultság nélkül, inkább a szenzációhajhászkodás jellemzi őket.

A rendőr által meggyilkolt szurkoló Gabriele Sandri halála után nem volt meccs előtt felolvasás, sem 1 perces néma csend, miután lelőtték az autópályán a rendőrök. Kevés szó esik azokról a tettekről, amikor a fanatikusok több ezer eurót gyűjtöttek az árvízkárosultak megsegítésére, vagy a földrengések idején segítettek, illetve beteg gyerekeknek adományoztak. Ezeket a média elhallgatja. Ez csak egy ürügy, elterelik a figyelmet a valódi olasz problémákról, többek közt a szegénységről, a bevándorlásról.

Az igazat írják meg, ne tereljenek!

Hunhír.info – Ultrainfo


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »