A jövő héttől birtokba vehetik az utasok Budapest új vasútvonalát és vasútállomását

A jövő héttől birtokba vehetik az utasok Budapest új vasútvonalát és vasútállomását

Október 25-től Piliscsabától már nem csak Angyalföldig járnak a vonatok, a távlati cél pedig, hogy Esztergomtól akár Hatvanig is el lehessen jutni átszállás nélkül. Az új vonalon 30 percenként járnak a szerelvények.

S76-os járatszámmal új vasúti viszonylat létesült Budapest környékén. Útvonala: Rákos – Újpalota – Angyalföld – Pilisvörösvár – Piliscsaba.

A vonalon a járatok 30 percenként követik egymást – tett bejelentést Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója a Facebookon.

Új elővárosi vasúti szolgáltatás indul Budapesten, S76-os járatszámon, Rákos állomás – Újpalota – Angyalföld – Újpest -… Közzétette: Vitézy Dávid2020. október 21., szerda

Hírdetés

Voltaképpen az esztergomi vonal Angyalföldtől hosszabbodik meg a pesti irányban, Kőbánya felé, október 25-től, rehabilitálva a menetrendszerű közlekedést a budapesti külső körvasúton, és az utasforgalom birtokba veheti a MÁV saját beruházásban készült új, Újpalota vasúti megállóját.

A vonatok még csak tesztüzemben járnak majd, a BFK folyamatosan együttműködik a MÁV-val a tapasztalatok kiértékelésében.

Távlati cél, hogy ezek a vonatok Pécel irányába folytassák pesti útjukat, ezáltal szerves részévé válva a Budapest-Hatvan vonalnak, ahol a felújítás után a KISS motorvonatok járni fognak.

Így jövőre járatsűrítést kaphat Pécel mellett Budapest XVII. kerülete, Rákosmente is, egyúttal új körvasúti kapcsolatok nyitnak ezekből az irányokból, a hatvani vonal elővárosi utasai számára Újpalota, Újpest és Óbuda felé.

Nyitókép: Pixabay

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »