A jövő héten nevezhetik ki az új oktatási minisztert

A jövő héten nevezhetik ki az új oktatási minisztert – mondta csütörtökön Eduard Heger (OĽaNO) miniszterelnök a parlamentben, a kérdések óráján.

A tárca új vezetőjének nevét nem közölte. Azt mondja, addig nem árulja el, ki lesz az új miniszter, amíg meg nem állapodik Zuzana Čaputová államfővel. A miniszterelnök megismételte, ellenzi, hogy az energiaválság miatt bezárják az iskolákat.

Heger hozzátette, 30 millió eurót különítettek el a megnövekedett energiaköltségekre. „Az alap- és középiskolák többletköltségeit kifizetjük” – mondta, és hozzátette, az év végéig megoldott a helyzet.

Hírdetés

– tette hozzá.

Heger azt mondta, az iskolák és az önkormányzatok minden költségét megtérítik, ám azt még nem lehet tudni, mekkora lesz ez az összeg.

– mondta a miniszterelnök. Hozzátette, ettől függ majd, hogy mekkora támogatásra számíthatnak az iskolák. Heger szerint a fenntartón múlik, mennyi energiát tudnak megspórolni. „Az állam ugyanazt fogja tenni, amit a lakosság – 15 százalékkal fogjuk csökkenteni az energiafogyasztást” – mondta Heger.

(TASR/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »