A jóm kippur a pápát is térdre kényszeríti

Személyesen fogadta Barack Obama amerikai elnök a Washingtonhoz közeli Andrews légi bázison kedden délután az egyesült államokbeli látogatására érkezett Ferenc pápát.

Az üdvözlő szertartáson részt vett az elnök és Joe Biden alelnök családja, valamint az amerikai katolikus egyház több vezetője és mintegy ezer, főleg iskoláskorú néző is. Az érkezést megelőzően, Josh Earnest, a Fehér Ház szóvivője kiemelte a reptéri elnöki személyes fogadás rendkívüliségét, rámutatva, hogy Obama az amerikaiaknak a pápa iránti legmagasabb fokú tiszteletének jeléül döntött a gesztus mellett. Igaz, volt már erre példa: George W. Bush, az Egyesült Államok akkori vezetője 2008-ban szintén a Maryland állambeli Andrews támaszponton fogadta az akkori katolikus egyházfőt, XVI. Benedeket.

Hírdetés

Ferenc pápa, aki először jár az Egyesült Államokban, a hatnapos látogatása alatt három nagyvárost keres majd fel: Washingtont, New Yorkot és Philadelphiát. Az országot éppen fél évszázaddal ezelőtt felkereső VI. Pál, valamint II. János Pál és XVI. Benedek után ő a negyedik pápa, aki amerikai látogatást tesz. A reptér fogadótermében a pápa kedden rövid magánbeszélgetést folytatott az elnöki családdal, majd egy fekete FIAT gépkocsin washingtoni szállására, a Szentszék nunciatúrájára hajtatott. A CNN szerint kedd estére az amerikai fővárosba egy eseménydús kubai látogatásról érkező pápának részben a zsidó engesztelés napja, a jóm kippur iránti tiszteletből nem szerveztek hivatalos programot.

Hunhír.info – MTI


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »