„A jogvédők multikulturális világfalut akarnak”

„A jogvédők multikulturális világfalut akarnak”

Egyes, külföldről finanszírozott szervezetek hamis imázsukkal elhitették a közvéleménnyel, hogy az általuk megfogalmazottak megbízható, hiteles forrásnak tekinthetők – szemben a „csúnya” és érdekvezérelt politika világával – magyarázta lapunknak Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója

Magyar Menedék - Soros

Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója lapunknak elmondta, a külföldről finanszírozott vagy onnan szervezett „civilek” tevékenységét átláthatóbbá tevő elképzelés azt a teljesen jogos célt szolgálja, hogy ezen szervezetek beazonosíthatók legyenek politikailag. A tervezet azt a helyzetet próbálja meg kezelni, hogy a magyarországi „civilek” egy kicsi, de jól behatárolható szegmense a függetlenség–objektivitás–szakmaiság álcájában tetszeleg, miközben nagyon is konkrét módon érték- és érdekorientált – mutatott rá.

Hírdetés

Ezzel önmagában nem lenne baj, csakhogy e szervezetek hamis imázsukkal elhitették a közvéleménnyel, hogy az általuk megfogalmazottak megbízható, hiteles forrásnak tekinthetők – szemben a „csúnya” és érdekvezérelt politika világával.

Szánthó úgy látja, csupán ezt a helyzetet szeretné úgymond kiegyensúlyozni a jogalkotó, annak érdekében, hogy mindenki számára világos legyen: amikor például egy hazai emberi jogi fundamentalista jogvédő szervezet a migránsokat védi, azt nem csak felebaráti szeretetből teszi. Hanem azért, mert például a „nyílt társadalom eszméjét vallva úgy gondolják, a nemzetállamok ideje lejárt, és elérkezett az idő a totális egyenlőségen alapuló multikulturális világfalu megalapozására”. Persze ez is egy vélemény – ismerte el, hozzátéve azonban, ezt feltüntetni úgy, mint általánosságban a magyar emberek, a nagybetűs „Civilek” véleményét – miközben ezen szervezetek nem rendelkeznek legitimációval, és nem számonkérhetők –, álságos és megvezető.

mho


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »