A Joe Biden fiáról nyilvánosságra került információk nem orosz dezinformációs kampány részei

A Joe Biden demokrata párti elnökjelölt fiáról, Hunter Bidenről nyilvánosságra került információk nem orosz dezinformációs kampány részei – jelentette ki John Ratcliffe, az amerikai hírszerző szervezeteket összefogó Országos Hírszerzési Igazgatóság (DNI) vezetője a Fox televíziónak adott interjújában hétfőn.

A műsorvezető közvetlen kérdésére, hogy vajon megalapozottak-e a képviselőház hírszerzési bizottsága demokrata párti elnöke, Adam Schiff állítása, miszerint a Hunter Bidenről az elmúlt napokban nyilvánosságra került információk hátterében orosz kampány lehet, Ratcliffe leszögezte: az amerikai hírszerzésnek nincsenek ezt alátámasztó információi.

Hírdetés

– fogalmazott a hírszerzés csúcsigazgatója. Majd leszögezte: kinevezésekor “éppen annak akartam véget vetni, hogy a hírszerző közösséget bármilyen politikai narratíva érdekében használják fel”.

A New York Post ezt követően olyan e-maileket is nyilvánosságra hozott, amelyek Hunter Biden kínai üzleti ügyeit taglalják. A lap állítása szerint az e-maileket a laphoz egy számítógép-javító juttatta el, akinél Hunter Biden a laptopját javíttatta.

Demokrata párti politikusok, köztük Adam Schiff, a képviselőház hírszerzési bizottságának elnöke, úgy vélekedtek, hogy a laptopról nyilvánosságra került információk a demokraták elnökjelöltje, Joe Biden lejáratására irányuló orosz dezinformációs kampány részei. Maga Joe Biden “rágalomnak” minősítette az információkat.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »