A jobbikos Salamon Gergő bérlakásprogrammal oldaná meg a lakhatási válságot Debrecenben

A jobbikos Salamon Gergő bérlakásprogrammal oldaná meg a lakhatási válságot Debrecenben

Online sajtótájékoztatót tartott szombaton délelőtt az ellenzéki előválasztáson Hajdú-Bihar megye 3-as számú választókerületét megnyerő, Jobbik színeiben induló Salamon Gergő. Mint ismert, Salamon 1303 szavazatot (35,67%) kapott. Az ellenzéki összefogás közös jelöltjeként ő kapott lehetőséget arra, hogy 2022-ben kihívja a fideszes Tasó Lászlót.

A Facebook oldalára felöltött videóban úgy fogalmazott, Debrecenben lakást vásárolni egyet jelent a lehetetlen küldetéssel.

A 2020-as adatok szerint ugyanis a debrecenieknek a legnehezebb ingatlant vásárolni az egész országban.

Kiemelte, 2022 után nem kilátástalanságot, hanem biztos lakhatást, tisztességes jövedelmet és ezáltal jövőképet adnak minden fiatal kezébe!

A térség választókerületi országgyűlési képviselőjelöltje hangsúlyozta,

Hírdetés

111 havi bér szükséges ahhoz, hogy valaki egy 50 négyzetméteres lakást meg tudjon vásárolni.

Ehhez az utolsó forintig, több mint 9 évig félre kellene tenni a fizetését. Egy fiatal párnak így marad az a lehetőség, hogy lakáshitelt vesznek fel, amit aztán életük végéig fizetnek. Csakhogy ez feszültséget teremt az életükben és úgy élik meg a fiatalságukat, hogy mindig aggódnia kell valamilyen kiadás miatt. A B verzió, hogy albérletben, folyamatos bizonytalanságban élik le az életüket. A C verzió pedig az, hogy elhagyják ezt a várost és régiót, sőt akár az egész országot is.

Salamon elmondta, sajnos azt tapasztalja, hogy a legtöbb fiatal már az utóbbit választja, ezért is figyelhető meg az, hogy Debrecen népessége folyamatosan csökken. 

Éppen ezért 2022 után nem bizonytalanságot, feszültséget nem „kalandvágyból” történő elvándorlást ajánlanak a fiatalok számára, hanem tisztes lakhatást, tisztes béreket, ezáltal pedig egy élhető, biztos jövőképet fognak biztosítani számukra.

„2022 után el fogjuk kezdeni a Jobbik által már hosszú évek óta szajkózott bérlakásprogramot, amivel olcsó albérletekhez fognak jutni a fiatalok, amit később kedvező áron meg tudnak majd vásárolni. Mi nem ellopjuk a pénzt, hanem odaadjuk az Önök kezébe, ezáltal tisztességet munkáért, tisztességet bért fognak kapni”

– emelte ki, hozzátéve, hogy számukra minden magyar egyenlő, ezért a hajdúsági emberek is ugyanannyi pénzt fognak kapni, mint a Nyugat-Magyarországon.

 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »