A Jobbiknál csodának tartanák a küszöb megugrását

A Jobbik-Konzervatívok európai parlamenti (EP-) listavezetője szerint meglepetés lenne, ha bejutnának az EP-be. Róna Péter erről az ellenzéki párt vasárnapi budapesti eredményváró rendezvényén, az este hét órai urnazárást követően tartott sajtótájékoztatón beszélt az MTI kérdésére.

Csodák talán vannak – tette hozzá, köszönetet mondva aktivistáik kampányban nyújtott "elképesztő mennyiségű" munkájáért.

Róna Péter hangsúlyozta: a jövőben a Jobbik "politikai vonalának" fejlesztésén dolgozik.

Gyöngyösi Márton pártelnök arról beszélt: egyenlőtlen feltételek mellett zajlott a kampány, amelynek során három jelenség befolyásolta "végzetesen" az eredményt.

Hírdetés

Elsőként az Állami Számvevőszék bírságát említette, amelyet minden, az 2022-as összefogásban részt vevő ellenzéki pártra kiszabtak, de csak a Jobbiktól vontak le, így lehetetlenítve el kampányuk finanszírozását.

A pártelnök szerint "elképesztő médiaellenszélben" kellett megmérettetniük magukat, és az is kiderült, hogy "a magát függetlennek nevező balliberális sajtó" valójában pártérdekeket szolgált. Kivételt szerinte ez alól a közmédia jelentett, amely hosszú idő után ismét megrendezte az EP-listavezetők vitáját.

A politikus azt is nehezítő körülményként említette, hogy Magyar Péter és pártja, a Tisza Párt megjelenésével a megmérettetés európai parlamenti választásból a 2026-os országgyűlési választás előfutamává vált. Hozzátette: voltak ugyan olyan jobbikosok, akik – pártjuktól erőforrást elvonva – szerepet vállaltak Magyar Péter kampányában, de nagyon világossá kívánják tenni, hogy a két szervezet között "semmiféle átjárás és semmiféle átfedés nincs".

A Jobbik, bármi is legyen a mostani választások eredménye, soha nem fogja feladni, mindig egy jobbközép, konzervatív alternatívát fog kínálni a Fidesz politikájával szemben – jelentette ki Gyöngyösi Márton.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »