A Jobbik zászlaja felemelkedett, fuck off, Híradó!

A Jobbik zászlaja felemelkedett, fuck off, Híradó!

Többségben középkorú férfiak vettek részt a Jobbik megemlékezésén, fiatalokat alig látni. A kivetítőn egy pillanatra megjelent Orbán Viktor, mire a tömeg eleje hangos fujjolásba kezdett. A hangosításon nem spóroltak a Bródy Sándor utcában, szinte dobhártyák szakadnak szét – írta az eseményről beszámoló Index.

"Te utolsó agyas diktátor, eljön majd az idő, amikor mi fogunk odasuhintani neked!", kezdte a jobbikos megemlékezést az esemény házigazdája.

Gulyás Balázs független publicista főleg aktuálpolitikáról beszélt, és a Fideszt kritizálta. "Tetszene-e az 56-os hősöknek, hogy mint a gombák a földből, úgy nőnek ki a stadionok az országban?" – tette fel a rendkívül releváns kérdést.

A tömeg az erős magon kívül nem volt annyira aktív, csak néhány idősebb férfihang bekiabálása zavarta meg a csendet.

Murányi Levente 56-os szabadságharcos szerint a mai ellenség nagyobb, mint akkor. "A tankok csak lőttek ránk, de nem hazudoztak." Terry Black Murányi szerint egy "beteg, idióta hülye." "A kormány önmagát fogja megbuktatni" – fejezte be a beszédét, amit nagy tapsvihar fogadott. A kivetítőn Orbán mint bolsevik tábornok jelent meg, ami nagy nevetést váltott ki az emberekből.

A Jobbik alelnöke, Stummer János volt a harmadik felszólaló a Bródy színpadán. "A szabadság népe vagytok? Szeretitek az igazságot? Akarjátok biztonságban tudni a családotokat?", tette fel a kérdéseket, hogy kicsit felhergelje a népet, több-kevesebb sikerrel. Stummer a mártírokról, a véres talajról, szabadság kérdéséről beszélt nagyon vehemensen.

Felemelkedett a zászló!

"Április 8-a után a Jobbik zászlaja nem a porba hullt, hanem felemelkedett" – ezzel konferálták fel a párt elnökét, Sneider Tamást a színpadra.

Hírdetés

"Többször annyian vagyunk most, mint a választások idején. Büszke vagyok rátok, mert a hazugságok ellenére sokkal többen jöttök ki az utcára, mint korábban" – állította. Sneider kritizálta a Fidesz hajléktalanrendeletét, Orbán kormányzását ő is a bolsevik hatalomhoz hasonlította.

Sneider szégyennek nevezte Semjén szarvas-helikoptereztetését, amiről szerinte "az egész világ beszél".

"Itt a szovjet hatalom ellen haltak meg 56-ban" – mondta Sneider, de most mégis kelethez dörgölődzünk. Putyin és Oroszország említésére a tömeg kis része fujjolásban tört ki, majd "diktátor" skandálásába kezdett, az esemény folyamán először.

Sneider szerint több ezren voltak a Bródyn, de a tömeg inkább csak a Szentkirályi utcáig ért – jegyzi meg az Index. (Mindezt annak ellenére, hogy ingyenes buszokat indítottak a rendezvényre az egész országból – a szerk.)

Sneider a beszéde vége felé már-már ordítozásba kezdett, a pódiumra csapkodta magát, hogy az elmúlt nyolc évben egymillióan lettünk kevesebben a Kárpát-medencében Orbán miatt. "Hol vannak ezek a családok, hajléktalanszállón?"

Aztán pedig azt kiáltotta, hogy "Fuck off, Híradó!", és arra kérte az ellenzéket, ne asszisztáljanak a kormány propagandasajtójához.

A Jobbik véget ért megemlékezésén a Magyar Rádió bejáratához vitték a koszorúkat. Az utca végéhez érve látni lehetett, hogy több ezres tömegről szó sincs, elég szellősen állták körbe az elhelyezett koszorúkat. "Csak a napló kedvéért jegyzem meg: 2018. október 23.: Az ellenállás elkezdődött" – ezzel zárta le a műsorvezető a megemlékezést az Index beszámolója szerint.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »