"A Jobbik tárgyalói nagy sikert értek el" – Sneider a képviselői fizetésemelés megszavazásáról

"A Jobbik tárgyalói nagy sikert értek el" – Sneider a képviselői fizetésemelés megszavazásáról

Körlevélben magyarázkodik Sneider Tamás, miután egyedüli ellenzéki pártként egységesen megszavazták a képviselők fizetésemelését. A Jobbik elnöke elárulta, hogy a Jobbik-frakció alkalmazásában több száz ember áll, s ha a frakció több százmilliós költségvetését is nem emelik ismét, akkor szerinte a helyzet "teljesen ellehetetlenítette volna a Jobbik-frakció működését". A hazudozásba bekapcsolódó pártelnök körlevelét alább teljes terjedelmében közöljük.

Legcinikusabb része szerint "Országgyűlési képviselőink a megnövekedett fizetésekből még többet fognak adakozni", ami pusztán annyit jelent, hogy az Alapszabály szerint kötelezően befizetendő 10% forintra kiszámolt összege is nőni fog, ha legalább 200 ezerrel nő a fizetésük, de a milliós alapfizetésnek pl. Sneider az Országyűlés alelnökeként pont a dupláját kapja, így értendő, hogy "még többet fognak adakozni", sőt ugyanígy írhatnák azt is, hogy "még többet fognak adózni". Az is üres lózung, hogy "a párt anyagi helyzetének rendezéséből is komoly részt fognak vállalni", hiszen információink szerint pusztán ezeknek a 10%-os, kötelező befizetéseknek az átcsoportosításáról van szó.

Sneider Tamás teljes indokolása:

Ismét elnöki körlevelet írok, ezúttal a hét legfontosabb politikai történése, a "képviselők fizetésemelése" ügyében. Arra kérlek téged, alaposan olvasd el az általam leírtakat. Ellenfeleink mindent megtesznek, hogy félig sem igaz információkkal bizonytalanságot keltsenek körülöttünk, neked pedig tisztán kell látnod, hogy meg tudd védeni közös ügyünket a politikai vitákban.

A legfontosabb: A Jobbik nem támogatta a képviselők fizetésemelését, a törvény végszavazására nemet nyomtunk. Ha a Jobbik lenne parlamenti többségben, akkor ez a törvényjavaslat nem ment volna át. Ezzel együtt szóvívőink, nyilatkozó képviselőink mindenütt elmondták, hogy a Jobbik fő követelése továbbra is az, ami volt: emelni kell a versenyszférában adott béreket, de a 700 ezer korán kelő, keményen dolgozó állami alkalmazott fizetését is. Országgyűlési képviselőink a megnövekedett fizetésekből még többet fognak adakozni, illetve a párt anyagi helyzetének rendezéséből is komoly részt fognak vállalni.

Hírdetés

Mindeközben a Jobbik tárgyalói nagy sikert értek el: megakadályozták a Fidesz szándékát, amely teljesen ellehetetlenítette volna a Jobbik-frakció működését. Ezzel az Országgyűlés alkalmazásában dolgozók és a Jobbik-frakció alkalmazásában álló több száz ember illetménye és munkakörülménye is rendeződhet. Ez egy olyan párt sikere, amelyik már évek óta küzdött a köztisztviselők bértáblájának növeléséért és a frakció-alkalmazottak fizetésének rendezéséért, hasonlóan a többi köz- és versenyszférában dolgozó munkavállaló béremeléséért.

Jó úton járunk tehát, hogy Magyarország legerősebb ellenzéki pártja megerősítse állásait. Dolgozunk, építkezünk, haladunk előre, és közben az igazsággal az oldalunkon tudjuk megvédeni magunkat politikai ellenfeleink hazugságaitól.

A végszavazáson valóban nemmel szavaztak, mert az egy szerteágazó salátatörvény, mely a jövő évi költségvetést alapozza meg, 62 oldal összesen. Például ebben van az MTA megregulázása is, amit a Jobbik a ballibekkel együtt ellenez, megint az ő oldalukra állva. De magára a fizetésemelésre vonatkozó módosítót nagyon is megszavazták. Ezt a különbséget a magyarországi médiában kizárólag a Jobbik hírportálja, az Alfahír nem tudta (vagy inkább nem akarta) megérteni, mely nyíltan hazudik  a "szociálisan érzékeny" pártjuk farizeus viselkedéséről.

(Kuruc.info)

"A Jobbik nem támogatta a képviselők fizetésemelését" – kár, hogy Mirkóczki nyilatkozta, tehát nem igaz

Így már jut az ÁSZ-bírságra: sokkal több pénzt kapnak jövőre a pártalapítványok, a Jobbiké például 274 helyett 702 milliót


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »