A Jobbik pártlapjában leplezték le Török Gábort

vona16421.jpgZárug Péter Farkas politológussal készített interjút a Jobbik hírportálja, az Alfahír. A sorok között elhangzik egy kérdés, amire meglepő válasz érkezik. Török Gábort már a jobbikos portálon is a Vona körül bábáskodó tanácsadóként jellemzik.

Mint ismert Vona Gábor január végén tartott évértékelője után posztolta Török Gábor a beszéddel kapcsolatos állásfoglalását: „Mindig azon a véleményen voltam, hogy a „nagy politikusi beszédek” elemzése túlértékelt, egy-egy szónoklat önmagában nem nagyon hat a választókra. Ezt most szerintem mégis érdemes megnézni: egyrészt tisztán érthetővé teszi, hogy mi a Jobbik választási stratégiája, másrészt ritkán látni magyar politikust – nem papírból olvasva – ilyen profin előadni.”

Az Alfahír újságírója erre kérdez rá Zárugnál az interjúban:

„Török Gábor szerint ritkán látni ennyire profin előadni magyar politikust. Ön elégedett volt a beszéd összeszedettségével?”

Zárug Péter Farkas kérdésre adott válasza a következő:

Hírdetés

Török Gábornak kell elégedettnek lenni. Nekem nincs ilyesfajta viszonyom egyetlen évértékelő beszédhez sem. Majd, ha valamelyiknél bábáskodom, akkor nyilatkozom arról, hogy elégedett voltam-e a beszélőmmel.”

Magyarul Zárug szerint kollégája, Török Gábor a Jobbik pártelnökének, Vona Gábornak a tanácsadója, aki a legutóbbi évértékelője felett is segédkezett. Mindez persze nem meglepő azoknak, akik az utóbbi időben követték Török és a Jobbik kapcsolatának egyre szorosabbá válását.

Korábban épp az ex-jobbikos Nagy Ervin szólította fel Törököt a Magyar Hírlapban, hogy ne álszenteskedjen, ne bújjon örökké „az objektív politikai elemző” hazug, megtévesztő mítosza mögé! Valljon színt, ismerje el, hogy a Jobbik szakértője. Mint írta „a Jobbik néppártosodásában oroszlánrésze van Török Gábornak. „Több ez már, mint folyosói pusmogás, egyetemi pletyka. Kis országban élünk, ismerjük egymást, vannak közös barátaink; látjuk, amit látunk, és sok mindent tudunk egymásról” – mondta akkor Nagy Ervin.

Török persze tagadta a Nagy Ervin által elmondottakat és azt állította, hogy amióta Sólyom László leköszönt, nem volt politikusok tanácsadója. Csupán háttérbeszélgetéseken szokott olykor-olykor részt venni. Azt azért megerősíti, hogy Vona Gáborral régóta kapcsolatban áll, pénzt azonban „közvetve vagy közvetlenül sem” kap egyetlen politikustól sem.

Mindez persze csak annyit jelent, hogy a párttól nem kap vagy kapott semmilyen megbízási szerződést, így hivatalosan nem is lehet párt vagy annak elnökének tanácsadója sem. Azért valljuk be, nem lenne életszerűtlen, ha ilyen típusú háttérbeszélgetésekért ellentételezés járna.

Ott van például a G-nap környékén a Jobbik körül feltűnt nagyvállalkozó, aki minden pénzét és a végelgyengülés tüneteit mutató média-portfólióját is arra kívánja felhasználni, hogy a jelenlegi kormányt eltávolítsa. Ehhez, ha kell, akkor a Jobbiknak segít be, ha kell, akkor pedig Kálmán Olgát csábítja át az ATV-ből, az egykor szebb napokat látott HírTv-be, a hírek szerint havi 4 millió forintért. Persze napokkal később ott is jött a tagadás, miszerint szó sincs 4 millióról, sőt állításuk szerint Kálmán Olgával az „ATV-s kereseténél számottevően alacsonyabb bérben állapodtak meg.”

Mindez legalább annyira valószínű, mint az, hogy Török nem a Jobbik tanácsadója. Hiszi a piszi – mondaná egy jól nevelt gárdista, és talán kapásból vágná is rá, hogy biztosan a Lajos fizeti mindkettőt. Még az is lehet, neki lenne igaza. Na persze Török, ha a tanácsadó szerepet nem is vállalja fel, egy jó államfőjelöltséget azért szívesen és büszkén elfogadna a Jobbiktól.

„Búsul, mint ki török rabságba esett” – mondja egyik közmondásunk. Csak nehogy így járjanak Vonáék is az egykori SZDSZ kampánygurujával. A népszerűségi mutatók ugyanis nem állnak túl fényesen, messze még a hőn áhított üvegplafontörés.

<!– –>


Forrás:spiler.blog.hu
Tovább a cikkre »