A Jobbik felnyomta a NAV-nál az Orbán vejéhez köthető, turai kastély megvásárló céget

A törvény szerint felfüggeszthetnék annak a cégnek az adószámát, amelyik a turai kastély megvásárlása mögött áll. A cég hivatalos székhelyén ugyanis semmilyen névtábla sincs. A szálak Orbán Viktor vejéhez, Tiborcz Istvánhoz vezetnek. A Jobbik szerint súlyos kérdéseket vet fel az ingatlanvétel, a párt bejelentést tett a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál (NAV).

Decemberben egy titokzatos cég vásárolta meg Magyarország egyik legszebb palotáját, a turai kastélyt – idézte fel szombat délutáni, budapesti sajtótájékoztatóján Szilágyi György jobbikos országgyűlési képviselő, a TRA Real Estates Kft. hivatalos székhelye előtt az Andrássy út 41. szám alatt.

Szilágyi szerint az alacsony ár mellett (a 3 millió forintos törzstőkéjű TRA Real Estates 200 milliót fizetett a kastélyért) feltűnő volt, hogy a vevők korábban még sohasem foglalkoztak ingatlanhasznosítással, sem pedig kastélyfejlesztéssel, ez pedig felvetette azt a kérdést, hogy vajon ki állhat a vásárlás mögött.

Több jel is arra mutat, hogy Tiborcz István, Orbán Viktor veje a tényleges vevő

– jelentette ki a jobbikos országgyűlési képviselő.

Az egyik jel, hogy a vevők nevében az a dr. Hamar Endre ügyvédi irodája járt el, aki Tiborcz Istvánnal több cégben is társtulajdonos, egészen 2014-ig pedig az Eliosnak is résztulajdonosa volt.

A másik ilyen jel, hogy a 444.hu információi, és a hírportálon megjelentetett dokumentum szerint Tiborcz István fizette ki az illetéket a turai kastélyt megvásárló cég bejegyzésekor.

Hírdetés

Szilágyi György sajtótájékoztatójának helyszínén az is egyértelműen kiderült, hogy a TRA Real Estatesnek, amely hivatalosan az Andrássy út 41. szám alá, a 4. emeletre van bejegyezve, nincs névtáblája az épület bejáratánál.

A Jobbik országgyűlési képviselője emlékeztetett rá: az adózás rendjéről szóló törvény kimondja, a NAV az adószám alkalmazását felfüggeszti, ha az adózó székhelyén végzett helyszíni eljárás alapján hitelt érdemlően tudomást szerez arról, hogy az adózó nem található a székhelyén. Szilágyi György ezért bejelentéssel él a NAV felé a TRA Real Estates kapcsán.

„Kíváncsiak leszünk arra, hogy az állami irányítás alá vont NAV, amelyet Tállai András államtitkár irányít a jövőben, hogy fog eljárni egy olyan céggel szemben, amely vélhetően Orbán Viktor vejéhez köthető”

– mondta Szilágyi. Majd felidézte, mikor Orbán Viktor december 7-én, Schiffer András, az LMP társelnökének kérdésére, amellyel a miniszterelnök vejének cégügyeit firtatta, azt válaszolta az Országgyűlésben:

„Szeretném arra kérni, hogyha bármelyik családtagom közbeszerzésen indul, akkor legyen kedves, és tegye szóvá.”

Szilágyi György szerint, ha a 444.hu által megjelentetett, augusztusi illeték befizetésről szóló dokumentum hiteles, akkor az azt jelenti, hogy Orbán Viktor decemberben könnyen beszélhetett nagy mellénnyel a parlamentben, hiszen a veje strómanok mögé bújt az üzleti életben. Ha pedig valótlan a dokumentum, akkor „Orbán Viktor legyen férfi, álljon ki és jelentse fel a 444.hu hírportált”.

A Jobbik antikorrupciós munkacsoportja vizsgálja az ügy további részleteit, és amennyiben más visszaéléseket is találnak, akkor a párt megteszi a szükséges jogi lépéseket, amelyekről a sajtót is tájékoztatni fogják.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »