A Jobbik elnökének őszödi beszéde?

Gyurcsány Ferenc emlékezetes őszödi beszédének nyilvánosságra kerülése óta az anyaországi sajtó képviselői elég gyakran nevezik egy adott párt őszödi beszédének a kínos kiszivárgott felvételeket.

Legújabban a Jobbik nemrég megválasztott elnökének, Jakab Péternek a beszédét nevezték így, melyben az új elnök elismeri, hogy „piszok nehéz volt leülni azokkal egy asztalhoz tárgyalni, akik ellen egyébként létrejöttünk, mert a Jobbik tolvajok ellen jött létre, valljuk be”.

A továbbiakban elhangzik az is, hogy „világok választják el egymástól” a Jobbikot és a hajdani SZDSZ kottájából játszó magyarellenes ellenzéket.

Jakab úgy adja el a nyilvánvaló árulást, mint a haza által követelt létparancsot. Készséggel elismerem, hogy a Jobbik megítélésében nem a Fidesz a legilletékesebb, mely párt mindig is ellenséges volt e korábban nemzeti radikális erővel szemben, s mely a két párt viszonyának elmérgesedésében is szerepet játszott, de a helyzet az, hogy mint 2016 óta igen gyakran, most is fedi a kormány képviselőjének a reakciója a valós helyzetet ebben a témában.

Dömötör Csaba államtitkár fején találta szöget, midőn így kommentálta Jakab demagógiáját „nem a haza követelte ezt, hanem a nyers és lelketlen hataloméhség.”Mert azt aligha hiheti bárki, hogy a magyar nemzet számára egy jobb korszakot hozna el a Demokratikus Koalícíótól a Jobbikig terjedő ellenzéki összefogás győzelme.

Hírdetés

Ha ez a katasztrófa-forgatókönyv megvalósulna, két eset lenne lehetséges.(a Jobbikos Bencsik János „barátok közt”)

Az egyik az időközi választásokig elhúzódó kormányválságok sorozata, amennyiben a Jobbik a legcsekélyebb mértékben is képviselni próbálná a nemzeti érdekeket, például az oktatási kérdésekben vagy a bevándorlás ügyében.

A másik a Jobbik teljes kapitulációja, a nemzeti program feladása. Nyilván az utóbbi történne, s majd megmagyaráznák a tagságnak, hogy kénytelenek behódolni a Wass Albertet most épp a Nemzeti Alaptanterv kapcsán nácizó magyargyűlölő politikai bűnszövetségnek, különben visszajön Orbán.

A haza viszont aligha követeli, hogy egy ízig-vérig nemzetellenes politikai garnitúra alkosson kormányt és szolgáltassa ki az országot a globalista erőknek.Ami végül Jakab Péter „őszödi beszédét” illeti, az aligha okozza majd a politikus bukását, mint ahogy Gyurcsányét a névadó beszéd, mivel a Jobbik jelenlegi hívei, pártlogora szavaznak és nem értékekre.

Kérdés, hogy lesz-e 5%-nyi elvakult Orbán-fóbiás választó, aki beveszi, hogy a haza érdekében kell a hazát tönkretenni.

Borbély Zsolt Attila
A szöveg a Székely Hírmondó számára készült.


Forrás:bzsa.blogspot.com
Tovább a cikkre »