A Jobbik egy új köntösbe bújtatott SZDSZ lett

A Jobbik egy új köntösbe bújtatott SZDSZ lett

Újabb tagok hagyják el a Jobbikot: ezúttal a párt nemrég feloszlatott székesfehérvári alapszervezetének tagjai döntöttek a kilépés mellett. Szerintük a Jobbik elárulta a nemzeti radikalizmust és egykori önmagát. Az elmúlt hónapokban több szervezet is kivált a Jobbikból, és a pártszakadás sem kizárt, a Jobbik volt alelnöke, Toroczkai László ugyanis új mozgalom alapítását tervezi.

A Jobbik elárulta a nemzeti radikalizmust – ez az oka a korábban feloszlatott székesfehérvári alapszervezet szerint annak, hogy a helyi szervezet összes tagja kilépett a Jobbikból. A Pestisrácok.hu-hoz eljuttatott közleményükben kilépésük okait részletesen le is írják: szerintük a Jobbikban mára eltűntek a korábban lefektetett értékek és irányelvek.

Úgy fogalmaznak: a Jobbik mára egy új köntösbe bújtatott SZDSZ lett.

Korábban az M1 híradója is foglalkozott a székesfehérvári Jobbik-szervezettel, miután a csoportot feloszlatta a Jobbik vezetősége. A csalódott párttagok akkor azt mondták, hogy feloszlatásuk mögött valójában az állhat, hogy többször kritizálták a Vona Gábor-féle néppártosodást.

Közleményükben most azt írják: a Jobbik már köszönőviszonyban sincs a régi önmagával, ők viszont nem kívánnak asszisztálni ehhez, nem akarnak például balliberális pártvezetőkkel egy zászló alatt tüntetni.

Hírdetés

Végezetül leírják, hogy a pártból kilépve civil szervezetként fognak tovább dolgozni. Nem a székesfehérvári jobbikosok az egyedüliek, akik nem értenek egyet a párt irányváltásával, korábban több csalódott alapszervezet kivált a Jobbikból.

A Jobbikon belüli feszültség a párt tisztújító kongresszusán is tapintható volt – számolt be az M1 Híradója. A küldöttek majdnem fele a radikálisabb irányt képviselő ásotthalmi polgármestert, Toroczkai Lászlót látta volna szívesen elnökként. A párt új vezetője végül hajszálnyi különbséggel ugyan, de a sokak által Vona Gábor bábjának tartott Sneider Tamás lett.

Toroczkai László sem akkor, sem azóta nem rejtette véka alá csalódottságát és azt sem zárt ki, hogy ő vezetésével kiválnak a Jobbikból a néppártosodást elutasító tagok. Az egyeztetések már el is kezdődtek – erről az ATV-ben beszélt a Jobbikos polgármester.

A politikus azt ígérte, kedden bejelentik, hogy szimpatizánsaival a Jobbikon belül kívánnak-e maradni, vagy egy teljesen új mozgalmat szerveznek.

hirado.hu

The post A Jobbik egy új köntösbe bújtatott SZDSZ lett appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »