A Jobbik akár fizikai erővel is meg fogja akadályozni az állami földek privatizációját

A Jobbik akár fizikai erővel is meg fogja akadályozni az állami földek privatizációját

A Jobbik akár erővel is meg fogja akadályozni a megmaradt állami földek elárverezését – mondta Magyar Zoltán, a Jobbik országgyűlési képviselője szombati sajtótájékoztatóján.

A politikus felszólította a kormányt, hogy azonnal vonja vissza azt a határozatot, ami lehetővé teszi a még megmaradt állami földek privatizációját. Egyben figyelmeztetett: a 2013-as földtörvény megszavazását az országgyűlésben a pulpitus elfoglalásával igyekeztek megakadályozni, most is hasonló akciókra készülnek. Az induló árverések megtartását akár fizikai erővel is gátolni fogják. Amennyiben pedig a Jobbik-kormányra kerül, úgy azonnal vissza fogja venni ezeket földeket, álláspontjuk szerint ugyanis a privatizáció alkotmányellenes.

A Magyar Zoltán emlékeztetett: a kormány tervei szerint az elkövetkező fél évben kiárusítanák a teljes még megmaradt állami földvagyont, mintegy 380 ezer hektárt. Hozzátette: az elmúlt 25 évben jó néhány kormányt megéltünk, amelyek privatizálták a nemzeti vagyont, de ezt nem gondolták volna, hogy a magát nemzetinek, konzervatívnak és jobboldalinak hirdető Fidesz lesz az, akik még az állami földekhez is hozzá mer nyúlni.

A radiális ellenzéki politikus szerint borítékolható, hogy a jelenlegi bérlők fogják ezeket a földeket megvásárolni, többek között azért is, mert elővásárlási joguk lesz rá.

Hírdetés

A fiatalok isszák meg a levét

A bal oldali molinón Mészáros Lőrinc, felcsúti polgármester látható. Ő már az állam földbérletek pályázatain is tarolt

A Jobbik egy performansszal is készült a sajtótájékoztatóra, a párt Ifjúsági Tagozatának aktivistái molinókat tartottak Magyar Zoltán mögött, aki ezzel kapcsolatban megjegyezte: az állami földek eladása a fiatalokat fogja leginkább érinteni, ők lesznek azok, akik megisszák majd ennek a levét. Nem fognak tudni ugyanis családi gazdaságokat indítani, a kormány által meghirdetett szociális földprogramból pedig biztosan kimaradnak, ugyanis nem marad már erre szabad földterület. 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »