A jemeni ellenállás légitámadást hajtott végre Rijád ellen

A jemeni ellenállás légitámadást hajtott végre Rijád ellen

A  jemeni hadsereg szóvivője Yahya Saree tábornok bejelentette, hogy a jemeni hadsereg és a jemeni ellenállás közös akciója során sikeres támadást hajtottak végre a szaúdi főváros ellen. A légicsapás során érzékeny célpontokat támadtak Szaúd Arábia területén.

A tábornok elmondta, hogy a szaúdi célpontokat ért támadást több Thulfiqar típusú ballisztikus és szárnyas rakétával hajtották végre, melyeket Samad-3 típusú harci drónok is kísértek. A támadás célpontjai Rijádban található katonai parancsnoki épületek voltak.

A jemeni tábornok szerint a támadás célpontjai között szerepelt a szaúdi hírszerzési minisztérium és a Salman légi bázis is. Ezen kívül támadás ért szaúdi katonai célpontokat Jizan és Najran kormányzóságok területén.

Saree tábornok szerint a támadás válsz volt a korábban Szaúd Arábia által jemeni civil célpontok ellen elkövetett katonai agresszióra. Ehhez azt is hozzátette, hogy ahogyan minden népnek, nekik is joguk van megvédeni a civil lakosságot.

Hírdetés

A sajtótájékoztatón elhangzottak szerint a jövőben komolyabb katonai akciók is várhatóak szaúdi célpontok ellen, egészen addig amíg Szaúd Arábia fel nem hagy a jemeni kikötők blokádjával és véget vet a jemeni területek megszállásának.

Ez volt a jemeni hadsereg és a jemeni ellenállás első ilyen jelentős méretű akciója Szaúd Arábia ellen 2019 augusztusa óta, amikor is a Saudi Aramco olajtársaság létesítményeit támadta a jemeni ellenállás.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Uprising Today)

Sharing is caring!


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »