A jelentkezők harmada sikertelenül vizsgázott (Iskolaigazgatók versenyvizsgája)

A jelentkezők harmada sikertelenül vizsgázott (Iskolaigazgatók versenyvizsgája)

Huszonnyolc háromszéki pályázóból csak tizennyolcan érték el a hetes átmenőt a pénteki versenyvizsgán, amelyen harmincegy óvoda- és iskolaigazgatói, valamint húsz aligazgatói állást hirdetett meg a megyei tanfelügyelőség.

Ebben a fordulóban azokra a tisztségekre lehetett pályázni, amelyek üresen maradtak a tavaly év végi versenyvizsgán, de ezúttal sem volt elegendő jelentkező, illetve sikeresen vizsgázó pedagógus. Egy pályázó érte el a kilencest, nyolcan nyolcas fölött teljesítettek, ketten hetest kaptak, heten 7 és 8 közötti pontszámmal végeztek. A sikertelen vizsgázók eredménye 5,2 és 6,8 között ingadozik. A vizsgázók névtelenül, kódjel-azonosítókkal szerepelnek az eredménylistán, azt is csak az interjúk időszakában lehet megtudni, ki hova pályázik. A megóvott dolgozatok újraértékelése után február 22-én hirdetnek végleges eredményeket, a sikeresen vizsgázók számára március 16–25. között tartják a szóbeli vizsgát, a kinevezések április 18-tól lesznek érvényesek.

Hírdetés

A jelenlegi helyzet szerint a 79 háromszéki pénzügyi oktatási központban meghirdetett 117 vezetői állásból hatvanhatot sikerült betölteni a tavaly őszi vizsga alkalmával, tizennyolc esetében van esély, hogy elfoglalják a második fordulóban sikeresen vizsgázók, de így is harminchárom (28 százalék) igazgatói, illetve aligazgatói tisztséget ideiglenesen megbízott pedagógusok fognak betölteni.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »