A jelek szerint a maffia kezében a Downing Street…

A jelek szerint a maffia kezében a Downing Street…

<![CDATA[]]>RUSSIA TODAY<![CDATA[]]>

Hogyan lehet az, hogy Olaszország leginkább keresett maffiafőnöke egy céget jegyzett be a Downing Street 10-ben anélkül, hogy azt valaki észrevette volna?

Ami történt: egy csoport olasz újságíró be akarta mutatni a nyilvánosságnak az Egyesült Királyság beteg vállalati bejegyzési rendszerét.

Csupán néhány kattintás elég volt ahhoz, hogy Matteo Messina Denaro szicíliai maffiafőnök  – akit az elmúlt 24 éve keresnek – szabályos és aktív részvényesévé legyen a brit Private Limitednek.

Az Il Sole 24 Ore újságírói a céget a Companies House-zal regisztrálták a Downing Street 10-es számon, ami Theresa May hivatalos címe.

Hírdetés

A csoport ráadásul szándékosan nem fizette ki a 12 fontnyi regisztrációs díjat. Ezzel a csalás vádját is magukra vonhatták volna.

A riporterek elmondták, az ország liberalizált vállalati bejegyzési rendszerén belül „semmi nem könnyebb, mint szellem vállalatokat regisztrálni, amelyek elrejthetik illegális tevékenységeiket vagy pénzt moshatnak”.

Nagy-Britannia kijelentette, hogy támogatja az EU-nak azon erőfeszítéseit, hogy feketelistázza az adóparadicsomokat, de azt mondják, a brit hivatalosságok csöndben azért lobbiznak, hogy a Kajmán-szigeteken és a Bermudákon lévő brit illetékességet levegyék a listáról.

<![CDATA[]]>www.lovasistvan.hu<![CDATA[]]>

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »