A Jehova Tanúi „személyes döntésnek tekinti azt, hogy valaki beoltatja-e magát, vagy sem”

A Jehova Tanúi „személyes döntésnek tekinti azt, hogy valaki beoltatja-e magát, vagy sem”

A Jehova Tanúi Egyház nem tiltja az oltás, „személyes döntésnek tekintjük azt, hogy valaki beoltatja-e magát, vagy sem” – írta az Erdély.ma portálnak küldött levelében a felekezet tájékoztatási irodája.  A Jehova Tanúi azt követően reagáltak, hogy idéztük a Háromszék c. napilap egyik riportját, amelyben ezt állt: 

„Bölönben és Bölönpatakán vannak, akik vallásuk miatt nem oltatják be magukat, mások egyéni meggyőződés alapján utasítják el a vakcinát. A pünkösdista Carmian Borzoș azt mondta, vallása nem engedi, hogy ilyen gyógymódokban higgyen, de amúgy is az a véleménye, az egész járvány és oltási kampány a politikusok találmánya, hisz eddig is voltak vírusok, fertőző betegségek, és nem volt ekkora felhajtás körülöttük. Úgy gondolja, eddig is lett volna bőven alkalma arra, hogy megfertőződjék, de nem történt meg, egy kicsit fél a betegségtől, de ez nem ok arra, hogy beoltassa magát. Karbantartóként dolgozik a helyi iskolában, szereti a munkáját, jól érzi magát itthon – mondotta.

Hírdetés

Egy idősebb falusfele szerint a Jó­isten megvédi őket a bajtól, egészséget adott nekik, és azt nem fogja elvenni, ha pedig igen, akkor annak oka van. Ő is pünkösdista, tudja, hogy a Jehova tanúi sem oltatják magukat.”

A Jehova Tanúi Egyház erre azt közölte: „Tájékoztatni szeretnénk mindenkit, hogy ezek az adatok helytelenek. A Jehova Tanúi hivatalos honlapja ezt írja: „Jehova Tanúi nem ellenzik az oltást. A vakcinázásról szóló döntés személyes döntés. Jehova Tanúi közül sokan választják az oltást. A legjobb orvosi ellátást akarjuk, és hálásak vagyunk az orvostudomány fejlődéséért, amely csökkenti a súlyos megbetegedések kockázatát. Nagyra értékeljük az orvosi személyzet elkötelezettségét, különösen válsághelyzetekben. ” A Jehova Tanúi nem oltásellenesek. Személyes döntésnek tekintjük azt, hogy valaki beoltatja -e magát, vagy sem. Sok Jehova Tanúja dönt az oltás mellett” – áll a közleményben.


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »