A járvány elleni védekezést is segíti a Katolikus Karitász Kárpátalján

A járvány elleni védekezést is segíti a Katolikus Karitász Kárpátalján

Ózonos fertőtlenítéssel segíti a járvány elleni védekezést a Katolikus Karitász Kárpátalján.

A szervezet az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében azt írta: Tiszaújlakon a bölcsődét és óvodát, míg Munkácson a Szent József óvodát, továbbá a II. Rákóczi Ferenc Gimnáziumot fertőtlenítették a karitász orvosmissziójának önkéntesei.

Hozzátették: a karitász harmadik alkalommal segítette a vírusmentesítést Kárpátalja köznevelési és oktatási intézményeiben. A járványmegelőzést az Emberi Erőforrások Minisztériumának kulturális államtitkársága is támogatta.

Hírdetés

Az elmúlt hetekben ózonos fertőtlenítést végeztek már Visk, Bustyaháza, Huszt, Nagyszőlős, Gyertyánliget és Bene óvodáiban, iskoláiban és egyházi közösségi tereiben, továbbá a beregszászi magyar színházban is – írták, megemlítve, hogy gumikesztyűk, kézfertőtlenítők és maszkok adományozásával is segítette a karitász az elmúlt hónapokban a védekezést Kárpátalján.

Kitértek arra is: az egyre nehezebb helyzetben élő lakosság körében különösen súlyos gondokkal küzdenek az egyedülálló idősek és a több gyermeket nevelők. A Katolikus Karitász ezért helyi csoportjain keresztül a nyugdíjasokat tartós élelmiszerrel, míg a várandósokat és csecsemőjüket gondozó édesanyákat babacsomaggal és bébiétellel támogatta az elmúlt hónapokban.

MTI

The post A járvány elleni védekezést is segíti a Katolikus Karitász Kárpátalján appeared first on Külhoni Magyarok.


Forrás:kulhonimagyarok.hu
Tovább a cikkre »