A Jakab azt mondta, hogy Orbán bolond

Az MSZP, a DK és a Párbeszéd képviselői távol maradtak a parlamentből, a Jobbik szóvivője viszont jelen volt, és napirend előtti beszédében azt mondta Orbán Viktorról, hogy az utca embere „bolondnak” nevezné.

Jakab Péter kemény jelzőkkel illette Orbán Viktor miniszterelnököt – írja az Index.

Hírdetés

A képviselő arról beszélt, hogy amikor decemberben a túlóratörvényes szavazás idején beült a miniszterelnök székébe, közelről látta a miniszterelnököt, és „rémisztő volt, nem egy államférfi nézett vissza rám, hanem egy „üveges tekintetű” ember. „Orbánról „az utca embere azt mondaná: ez az ember bolond”.

Jakab szerint „Jézus Mária, ez az ember vezeti az országot, a biciklimet nem bíznám rá”. A képviselő szerint a kormány számára „mindenki Soros-ügynök, a tanár, a munkás is”, de „a rabszolgatörvényt nem Soros, hanem önök szavazták meg”. „Soros György mondta, hogy vegyék el a magyarok pénzét és adják oda Mészáros Lőrincnek? Hogy meg kell szavazni a rabszolgatörvényt?”

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint az elmúlt hetek bebizonyították, hogy az ellenzék állításai a munka törvénykönyvéről hazugságok, megpróbálták félrevezetni a magyarokat. Az ellenzéki pártok együttműködéséről azt mondta: a pártok vagy komolyan veszik, amit az elmúlt években egymásról mondtak, vagy feladják elveik megmaradt darabjait. A pártok múltja előre cáfolja a közös jövőjüket.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője nem a Jobbikra reagált, hanem a DK-val foglalkozott. Szerinte Gyurcsány Ferenc felhasználja – a DK EP-listáját vezető – feleségét a saját hatalmi céljai elérésére, hogy megvalósíthassák az európai egyesült államokról szóló „lázálmot”, és „ismét ráronthassanak a magyarok nehezen kivívott szuverenitására”.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »