A HVG szerint Orbán erőt demonstrált, Márki-Zaynak nem jött össze a katarzis

A HVG szerint Orbán erőt demonstrált, Márki-Zaynak nem jött össze a katarzis

Ezt sem mi írtuk! ezt hívják csúfos kudarcnak!

„A napot érzésre Orbán Viktor nyerte meg olyan magasan, mintha még mindig 10-15 százalékos pártokkal állna szemben az 50 százalék fölötti kormánypárt” – írta a portál.

„A miniszterelnök szájából úgy hangzott a 15 évvel ezelőtti történet, mintha a rendőrattak a Fidesz nagygyűlés résztvevőit célozta volna, miközben azért a valóság ennél árnyaltabb volt” – írja szombati cikkében a HVG Orbán Viktor ünnepi beszédéről szólva, melyben a miniszterelnök emlékeztette az embereket: négy hosszú évet várt a jobboldal, hogy elégtételt vegyen. S kijelentette, az ellenzéknek az a célja, hogy Mária kezéből Brüsszel lábai elé tegyék le az országot.

A portál nemcsak Orbán Viktor, Márki-Zay Péter beszédéről is beszámolt. Mint a HVG fogalmazott: „noha gyakran emlegette fő táborát, a fiatalokat, a helyszínen lévő tudósítónk szerint

A portál hozzátette azt is: „a néhány ezres létszám ellenére Márki-Zay Péter tarthatott volna katartikus szónoklatot, hogy fenntartsa az előválasztáson kialakult lelkesedést, ám ez nem sikerült neki. Aki az elmúlt hetekben hallotta már őt beszélni, kevés újdonsággal találkozott”.

Hírdetés

Mint a HVG fogalmazott: „bár Márki-Zay magas tétet tett meg, összességében az ellenzéki rendezvényen nem érződött az, hogy az összefogás és a Fidesz fej-fej mellett áll a közvélemény-kutatásokban, és hogy az ellenzék az elmúlt három-négy hétben mozdított meg több mint 850 ezer embert”. A portál kiemelte:

„Ezzel viszont duplán veszített az ellenzék: az összefogásra ugyanis most nagyon nehéz időszak vár, egészen karácsonyig: most ülnek le ugyanis a közös listáról egyeztetni, ahol borítékolható az összecsapás. Így egységet legközelebb jövő januárban tudnak felmutatni” – zárta cikkét a portál.

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

www.mandiner.hu

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »