A hűség – Gömörben állomásozott a Dicsőítő Felvidék

A hűség – Gömörben állomásozott a Dicsőítő Felvidék

Az egyházfai CRUX és a helyiek szervezésében a gömörpéterfalai és a nagybalogi kultúrházban valósultak meg a Dicsőítő Felvidék következő alkalmai keresztény könnyűzenei koncertek keretében február 9-én és 10-én.

A legutóbbi esték folyamán dalaikkal és gondolataikkal a rimaszombati Blaha Lujza Vegyes Kórus, a Nagybalogi Református Gyülekezet dicsőítő csapata és a CRUX zenekar vezette a megjelenteket az imában.

Mindkét gömöri helyszínen telt ház fogadta a Csallóközből érkező keresztény zenei együttest, akik kivetítőn szolgáltatták a dalszövegeket és látványkíséretként háttérfényekkel, vetítéssel tették élvezetesebbé a koncertet, bízva abban, hogy mindez az Istenre való figyelésben segíti a résztvevőket.

„Immár 23-24 ilyen dicsőítés van a hátunk mögött 2022-től. Azért vagyunk itt, hogy ezt a kultúrházat megtöltsük az Isten dicséretével is, hogy közösen testvérekként átélhessük azt, hogy a dalszövegekkel is tudunk együtt imádkozni. Azt szeretnénk, ha minden ilyen este egy közös élmény és ima lenne” – fogalmazott Sikula Gábor, a Crux együttes gitárosa.

Az alkalmak áldással kezdődtek. Majd az áhítatok központi témája a hűség volt, amelyről Gömörpéterfalán Juhász Attila atya, Nagybalogon pedig Gebe László lelkipásztor osztotta meg gondolatait.

A rendezvények mottója:

(Zsolt 40,17)

Hírdetés

A házasságban a hűség olyan, mint pecsét a szíven, a barátságban mint bizalom és megbocsájtás, a családban mint kitartás és odaadás, a hitben Isten törvényeihez ragaszkodás és Istenben a hűség maga a szeretet. A hűség az, ami nem változik, a hűség egy életre szóló döntés, vagy döntések sorozata – állapították meg a felkért előadók is.

Gebe László továbbá kifejtette, hogy a hűségnek szinte előfeltétele, sőt mozgatórugója a szeretet. Valaki azért hűséges valakihez, vagy valamihez, a házastársához, nemzetéhez, gyülekezetéhez, Istenhez, mert szereti.

– tette hozzá Gebe László, kérve, hogy erről ne feledkezzünk meg soha. Továbbá bátorított, hogy közeledjünk az Istenhez, keressük a valódi helyünket, találjunk hozzá vissza.

Sikula Gábor, a CRUX együttes gitárosa elmondta, művészi értékű dalokat és videóklipeket hoznak létre, melyekben elmondják örömeiket, fájdalmaikat, azt, hogy mit jelent számukra az élő kapcsolat az Istennel.

Kifejtette, céljuk, hogy a Felvidéken olyan dicsőítő alkalmakat szervezzenek meg, ahol generációk és különféle felekezetek közösen énekelnek. Szeretnék, ha kiépülne az ilyen összejövetelek kultúrája, s nem utolsósorban céljuk, hogy támogassák a felvidéki magyar dicsőítő zenekarokat is.

„Célunk, hogy közösségeket is építsünk. Jó látni ezt a nagybalogi közösséget, s jó ide visszatérni. Hálát adok azért a kegyelemért, hogy Nagybalogon már másodszor lehettünk így együtt” – mondta Sikula Gábor.

Bejelentették, hogy elindult a legújabb honlapjuk, ahol megtalálhatóak a korábbi és a következő alkalmak is.

(HE/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »