A Hunyadi-sorozat világpremierje jön Cannes-ban

A Hunyadi-sorozat világpremierje jön Cannes-ban

Kedd este mutatják be a Hunyadi – A Holló felemelkedése című sorozatot Cannes-ban. Vörös szőnyeges premieren magyar produkciót még soha nem vetítettek.

A cannes-i MIPCOM televíziós eseményen lesz a Hunyadi János életéből készült, tízrészes sorozat premierje. A film Bán Mór Hunyadi című regénysorozata alapján készült, külföldön Rise of the Raven címmel értékesítik. Az előkészítés három évig, a forgatás egy évig tartott. Az alkotás különlegessége, hogy a szereplők saját anyanyelvükön szólalnak meg – magyarul, törökül és olaszul –, ezzel is növelve a történelmi hitelességet.

A premieren a címszereplő Hunyadi Jánost alakító L. Kádár Gellért, valamint a filmbeli feleségét alakító Rujder Vivien és az első szerelmét, Marát játszó Törőcsik Franciska és Hermányi Mariann is ott van Franciaországban.

Hírdetés

Kiemelt magyar szereplő még Fekete Ernő, Medveczky Balázs, Nagypál Gábor és Gálffi László. A nemzetközi színészgárdában többek között Laurence Rupp, Murathan Muslu, Giancarlo Giannini, Francesco Acquaroli és Karel Roden is szerepel. A sorozatot Nagypál Orsi, Szász Attila, Lengyel Balázs és Robert Dornhelm rendezte.

A Hunyadi több mint 600 nemzetközi színésszel és kaszkadőrrel készült, a sorozatot Magyarországon a TV2 mutatja be 2025 elején.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »