A Horn-Kuncze garnitúra bosszúja

A Horn-Kuncze garnitúra bosszúja

Ők kótyavetyélték el fillérekért a stratégiai közvagyont – a világon egyedülálló felelőtlenséggel.

Pert indított a magyar állam ellen az Engie (korábbi nevén GDF Suez) az ICSID nevű washingtoni választott bíróságon a befektető-védelmi elvek megsértésére hivatkozva – erősítették meg a Népszabadság értesülését.

Lakosságvédelem helyett: befektető-védelem.

A lapban megjelenteket elismerte a GDF Suez Energia Holding Hungary Zrt., amely a tevékenységét lényegében az Égáz-Dégáz észak-dunántúli és dél-alföldi hálózatának üzemeltetésére korlátozza.

Azaz a térségben monopolhelyzetet élvez a cég.

A Népszabadság perértéket firtató kérdését ugyan nem erősítette meg vállalat, de a lap információi szerint az államtól követelt összeg megközelíti a kétszázmilliárd forintot, azaz jelentős költségvetési tétel.

Valamikor a Trabantra mondták: Honecker bosszúja.

A füstölgő műanyagjárművek még a német egyesítés után hosszú évekkel is robogtak az utakon, és vezetőik – pszichés okokból – versenyeztek is. Majd ők megmutatják – és előztek, bocsátották ki kipufogójukon a jellegzetes illatú gázt.

Most a Horn-Kuncze garnitúra bosszúja csapott le az országra.

Ők kótyavetyélték el fillérekért a stratégiai közvagyont – a világon egyedülálló felelőtlenséggel. A nyugat-európai állami befektetőknek „privatizációnak” füllentve játszotta át a magyar állam a felbecsülhetetlen értéket.

És beindult a pénzszivattyú…

A nyugat-európai nagyvállalatok a korábbi állami monopólium helyére magánmonopóliumot hoztak, és gátlástalanul szipolyozták ki a magyar családokat a csillagászati villanyszámlákkal és gázszámlákkal: többszörösét kérve az indokolt árnak.

Hírdetés

Állami garanciával vették el családjainktól a pénzt.

Ugyanis a Horn-Kuncze garnitúra nemcsak „privatizációt” füllentett – állami kézből állami kézbe adott vagyon esetében -, hanem még „piacosítást” is lódított.

A bolsevik gyökérzetű grémium a piac működését úgy képzelte el, hogy az állam garantálja a busás profitot a „versenyző” befektetőknek.

Azaz a kockázat nélküli piacot is eladták a Kárpát-medence géniuszai.

Amikor a tömegbe lövetők koalíciója megbukott, a helyükre lépő demokraták elindították a rezsicsökkentést. A kiszipolyozó energiaárak helyet az európai átlagot tették kötelezővé állami eszközökkel – védve a magyar lakosságot.

A nyugati cégek így is busás profitot zsebeltek be.

A Horn-Kuncze garnitúra ugyanis a kiapadhatatlan pénzszivattyút kapcsolta be, és ezt a Medgyessy-Kuncze, majd a Gyurcsány-Kuncze garnitúra is működésben hagyta. Felújítás nélkül működtették a magyar erőműveket az új gazdák, és csatornázták ki az országból a pénzt.

Ezt a szép emléket fájlalja a bevezetőben említett följelentő.

A Horn-Kuncze garnitúra által ajándékozott pénzszivattyú leállítása után egy összegben akar csillagászati összeget bezsebelni a nyugati tulaj – újabb forrásokat elvonva a magyar családoktól. Ehhez a pénzhez jogi hadjárattal akar hozzájutni.

Már az eljárás költségei is nagy terhet tesznek az adófizetőkre.

Ezért jogállami módon meg kell kérdezni a felelősöket. A Horn-Kuncze garnitúra egyik tagja már befejezte földi pályáját, a másik tagja azonban jó egészségben él. Kérdéseket kell föltenni Suchman Tamásnak és Csiha Juditnak, volt privatizációs minisztereknek is.

Olyan testület előtt, ahol nem lehet populista böffentésekkel felelni.

Mi volt a stratégia közvagyon elkótyavetyélésének valódi háttere, kik jártak jól az ügyletben, kik élnek luxuskörülmények között – rezsicsökkentéstől vagy rezsiemeléstől függetlenül?

A társadalomnak a demokráciában joga van megtudni az igazat.

Elévülés nélkül.

Kovács G. Tibor – gondola.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »