A holotúlélősködők nem tűrik a konkurenciát

Azért finoman szólva is van vér a f@rkában ennek a Ciprasz gyereknek, az kétségtelen. Néhány hete úgy csinált, mintha meghajolna a globalista akaratnak és bőszen bólogatott Schulz elvtárs mellett, aztán másnap közölte, hogy azért annyira mégsem gondolja annyira komolyan, hogy a görögök teljes mértékben visszafizetnék a német bankoknak a kölcsönöket. A napokban pedig olyan új ötlettel állt elő, ami végérvényesen kivágta a biztosítékot nemcsak Merkelnél, hanem úgy általában a nagyon demokratikus Európai Uniónál. Az új görög miniszterelnök ugyanis azt vetette fel, hogy Németország fizesse már vissza azt a pénzt, amit Görögország a német megszállás alatt kamatmentesen adott kölcsön a Harmadik Birodalomnak.

A történelemkönyveket fellapozva a követelésnek valóban van alapja. A megszállás során a Harmadik Birodalom arra kényszerítette Görögországot, hogy adjon 476 millió Reichsmark kölcsönt, nulla százalék kamatra. És az is igaz, hogy ezt a kölcsönt Németország azóta sem fizette vissza.

Ciprasz számításai szerint, kamatok nélkül is potom 170 milliárd dollárról lenne szó, ami nagyjából meglévő hitelek felét fedezné, és ami lényegében kihúzná a Görögországot a gödör mélyéről.

A németeknek természetesen nem nagyon tetszik az ötlet és az elképzelés bejelentése után azonnal közölték, hogy a fizetés „valószínűsége egyenlő a nullával” . „Az athéni kormány követelésének nincs jogalapja, hiszen a Németország újraegyesítésének elismeréséről szóló 1990-es, úgynevezett 4+2-es megállapodás – az Egyesült Államok, a Szovjetunió, Nagy-Britannia, Franciaország és az akkori NSZK és NDK egyezménye – minden ilyen témát lezárt jogilag” – indokolta az elutasítást Sigmar Gabriel alkancellár.

Hírdetés

De nem fogadta túl nagy lelkesedéssel Ciprasz programját Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke sem: „A görög kormányfő beszédében vázolt tervek csak korlátozott mértékben fedik a brüsszeli bizottság elképzeléseit a válság kezeléséről. Nem tapasztalok az euróövezetben olyan hangulatváltozást, amely elősegítené, hogy a közösség teljes egészében átvegye a baloldali radikális Sziriza nézeteit.”

Érdekes, hogy akkor nincsenek ilyen problémák, amikor a zsidóknak kell fizetni valamilyen kártérítést. Arra mindig van pénz, az a követelés mindig jogos, az a követelés mindig helyénvaló.

Így megy ez.

A holotúlélősködők nem tűrik a konkurenciát.


Forrás:radicalpuzzle.blogspot.com
Tovább a cikkre »