A holoipar végnapjai: Amerikában már elkezdődött

A holoipar végnapjai: Amerikában már elkezdődött

Az éppen soron következő nemzetközi holokauszt emléknapon végeztek egy kutatást az Egyesült Államokban, melyből az látszik, hogy – zsidó szóhasználattal: – "egyre inkább megfeledkeznek az emberek azokról a borzalmakról, amik a II. világháború alatt történtek".

Az amerikaiak 31 százaléka úgy tudja, hogy 2 milliónál kevesebb zsidó vesztette életét az úgynevezett holokauszt során, pedig 6 millióról illene tudniuk.

A fiatalok körében még komolyabb a tudatlanság – sopánkodnak az iparosok -, a 18 és 34 év közöttiek 41 százalék becsülte meg "rosszul" az áldozatok számát.

De ami még ennél is jobban megdöbbentette a disneylandeseket, hogy az amerikaiak 41 százaléka (és a fiatalok 66 százaléka) "azzal sincs tisztában, hogy mi történt Auschwitzban", "39 százalékuk pedig azt hiszi, hogy Hitlert demokratikusan választották meg". Valóban döbbenetes ez a tudatlanság…

A kutatás készítői szerint nem "holokauszt-tagadás" áll a háttérben, csak az emberek "egyre kevesebbet beszélgetnek és tanulnak a második világháború szörnyűségeiről".

(24.hu – New York Times nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »