A hollandusok attól félnek, náluk is Vlagyimir Vlagyimirovics nyeri a választást

Kézzel akarják megszámlálni a Hollandiában március 15-én tartandó parlamenti választások voksait, kizárva annak lehetőségét, hogy hackerek esetleg manipulálják az automata szavazatszámláló-rendszereket.

Az RTL Nieuws holland televízió Ronald Plasterk belügyminisztert idézte, aki szerint fennáll a lehetősége annak, hogy a választásokat hackertámadásokkal befolyásolhatják. Emellett vannak arra utaló nyomok is, hogy néhány szereplő, "például az oroszok" érdekeltek lehetnek a választási folyamat manipulálásában. "A közelgő választásokon ezért jobb lesz visszatérni a jó öreg papíroshoz" – tette hozzá Plasterk.

A Der Spiegel című német hírmagazin januári értesülése szerint német nemzetbiztonsági szolgálatok "megállapították, hogy Oroszország évek óta törekszik a közvélemény és a politikai viták befolyásolására az Európai Unió országaiban, és igyekszik éket verni Európa és az Egyesült Államok közé".

Hírdetés

Heiko Maas német igazságügyi miniszter egy lapinterjúban mindezzel összefüggésben kiemelte: a berlini vezetésben senkinek sincsenek kételyei azzal kapcsolatban, hogy lehetnek olyan szereplők, akik élni kívánnak a manipuláció lehetőségeivel az idei szövetségi parlamenti (Bundestag) választás kampányában, "legyen szó célzott dezinformációs kampányokról, hamis hírek terjesztéséről vagy a viták másmilyen befolyásolásáról".

Barack Obama volt amerikai elnök is Moszkvát tette felelőssé a tavalyi év állítólagos orosz hackertámadásaiért, amelyek célja nemzetbiztonsági források szerint az volt, hogy befolyásolják az amerikai elnökválasztás kimenetelét.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »