A HLAS oktatási minisztere arra készül, hogy átverje a választókat és zöld utat biztosítson az LMBTI-ideológiának az iskolákban

A HLAS oktatási minisztere arra készül, hogy átverje a választókat és zöld utat biztosítson az LMBTI-ideológiának az iskolákban

Tomáš Drucker, a HLAS oktatási minisztere  az elmúlt hetekben arra hívta fel magára a figyelmet, hogy a kormány narratívájával igencsak ellentétes LMBTI-párti és szivárványos politikát nem folytat. Nem csak szóban állt ki az iskolákba beszivárgó szivárványos propaganda mellett, de szombati bejelentése alapján olyan szabályokat készül bevezetni, ami megkerülhetővé tenné a szülőket a gyerekük iskolai szexuális nevelése kapcsán. Mindezt úgy, hogy állítólag a IV. Fico-kormány a progresszivizmus feltartóztatását tűzte a zászlajára.

Drucker szombaton közzétett a facebookon egy bejegyzést, miszerint olyan törvényt nyom keresztül a parlamentben, amely „világos szabályokat” fektetne le az iskolákba szivárgó ideológiák kapcsán.

A homályos hivatalos megfogalmazás szerint az oktatási miniszter egy törvénymódosítással bevezetné a szülők informatív jóváhagyásának szükségességét, amennyiben az iskola úgy dönt, hogy a hivatalos tanterven túli „oktatási programot” vezet be. A szlovák konzervatív sajtóban megjelent információk alapján a magyarázat folytatásából kiderül, miért ennyire homályos Drucker közleménye.

A miniszter ugyanis olyan törvénymódosítást készített elő, amely a döntést a plusz „oktatási programról” vagy a szülők, vagy az iskolatanács és pedagógusi tanács kezébe adja. A kulcsszó a „vagy” kötőszó. A két említett félből (szőlő vagy iskolatanács) elég ugyanis csak az egyiknek rábólintania egy ilyen programra, ami lehet akár szivárványos genderpropaganda is. Vagyis a szülők hozzájárulása könnyen megkerülhetővé válik az iskolatanács és a pedagógusi tanács összetétele függvényében.

Drucker nem is csinál titkot abból, hogy az ebből fakadó borítékolható politikai konfliktusokat az iskolákra hárítja át:

„A cél az, hogy a vitás kérdéseket ott oldják meg, ahol kell, a tanárok, az iskola vezetősége és a szülők között, közvetlenül az iskolában. Így működik ez minden civilizált országban”

írta a miniszter.

Drucker nem az LGBTI-ideológia a legfontosabb kérdés ma Szlovákiában – ami magyarul azt jelenti, hogy nem akarja megváltoztatni a jelenleg fennálló, az LGBTI-aktivistáknak előnyös status quot az aktivisták kárára. Sőt, inkább jogalapot teremt számukra, hogy beszivárogjanak az iskolákba.

A legprogresszívebb miniszter az egész kormányban

Tomáš Druckerről érdemes tudni, hogy a legprogresszívebb politikusnak tartják az egész kormányban, és nem véletlenül. Egykori pártjában, a Dobrá voľbában főleg progresszív-atlantista narratívákra erősített rá.

Hogy kilóg a lóláb, azt Drucker közvetlen tanácsadói körének névsorán is látni.

Hírdetés

A minisztérium érzelmi és szociális ismeretekkel foglalkozó bizottságában ott ül Zuzana Bendíková és Radka Mikšík. Az előbbi egy nagy botrányt kavaró könyv szerzője, amelyben nem csak a maszturbálásáról ad tippeket a kamaszoknak, de propagálja a szabados szexuális életvitelt, miközben egyetlen szóval sem említi annak esetleges káros következményeit. A többi bizottsági tag egyébként szintén ugyanezt az ideológiai sorvezetőt használja.

Drucker tanácsadói között ott van Rado Baťo, aki a 2020-as parlamenti választások előtt a progresszív PS kampányát segítette, illetve Ravasz Ábel, az egykori vegyespárti, most-hidas alelnök, aki a tavalyi előrehozott választásokon az ellenzéki SaS színeiben indult.

Drucker tehát egy ellenzéki politikus látszatát kelti, aki épp most belső aknamunka céljából rosszul sikerült inkognitóban dolgozik.

Az SNS-nek saját javaslata van

A Smer egyelőre érdemben nem lépett az nyugatról súlyos milliókkal támogatott gender- és szivárványos propaganda kiszorítása ügyében. Az SNS azonban igen, viszont komoly szépséghibával.

Az SNS konkrétan és félreérthetetlenül ki akarja szorítani a szexuális orientációval és gender-identitással kapcsolatos programokat az iskolából. A javaslatról azonban a parlament még nem tárgyalt, a konszolidációs csomag miatt a parlament októberi ülésére halasztották a beterjesztés megtárgyalását. A legközelebbi ülés október 22-én kezdődik.

Érdemes kiemelni, hogy Drucker szorgalmasan dolgozik azon, hogy az SNS beadványa nem kapjon támogatást a koalíció részéről.

Itt érdemes megjegyezni, hogy a helyzetért az SNS is nagyban felelős. Ha nem támadta volna olyan görcsösen a HLAS-t azért, hogy rátehesse a kezét a Pellegrini államfő után üresen hagyott házelnöki posztra, akkor Drucker sem tudná ilyen ügyesen kijátszani a HLAS-t és az SNS-t egymás ellen.

A HLAS minisztereinek többsége ugyanis nem progresszív vonalat követ. Ráadásul a párt választói egykori smeres választók, akik hasonlóan vélekednek az ideológiai kérdésekről, ahogy a Smer jelenlegi választói. Vagyis Drucker szivárványos akciói nem csak a kormányt gyengítik, hanem a HLAS pozícióját is aláássák.

Tegyük hozzá, hogy Drucker nyilván politikai pályafutása után könnyen talál magának állást valamelyik nyugati, brüsszeli bekötődésű agytröszt soraiban, ahogy egykori párttársa (előtte most-hidas képviselő) Katarína Cséfalvayová is tette.

Kérdéses, hogy lesz-e valódi gát a progresszivizmus ellen

A kormány tehát önhibájából nincs túl jó helyzetben a kérdést illetően, és jelenleg nem látni, hogy ez a belső ingatag koalíciós erőviszonyok miatt van így, vagy kívülről, Brüsszel irányából jön nyomás a kabinetre, hogy nem korlátozza a progresszívek javára politikai aktivizmust is folytató szivárványos szervezeteket.

Ne feledjük, a mai középiskolások nagy része a következő választásokon elsőszavazó lesz, és óriási verseny folyik megszerzésükért, mert a felnőtt lakosság körében a progresszívek már nem tudják növelni támogatottságukat.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »