A Hlas nyerné a választásokat, de kormányt nehezen alakítana

A Hlas nyerné a választásokat, de kormányt nehezen alakítana

Ha május közepén tartanák a parlamenti választást, akkor a Hlas párt nyerné azt a szavazatok 18,2 százalékával. A második helyen az SaS jutna be a törvényhozásba, amelyre a válaszadók 14,3 százaléka adná a voksát.

Harmadikként a Smer jutna a parlamentbe 13,5 százalékkal, derül ki az AKO ügynökség felméréséből.

Az OĽANO mozgalom negyedikként 10,7 százalékot szerezne, a Progresszív Szlovákia pedig a megkérdezettek szavazatainak 9,7 százalékát söpörné be.

Hírdetés

A KDH 7,7 százalékot kapna, a Republika 6,2 százalékot, a Sme rodina pedig 6,1-et. És ezzel ki is merült a parlamentbe bejutó pártok listája.

Nem jutna be a parlamentbe az SNS a szavazatok szerzett 4 százalékával, a Szövetség a felmérés szerint 2,4 százalékot szerezne,

a Za ľudí pedig 2,1-et. Nem jutna be a parlamentbe a Magyar Fórum (2%) és Kotleba pártja sem, amely a felmérés szerint a megkérdezettek 1,1 százalékát kapta.

A válaszadók 6több mint 9 százaléka döntötte el, kire szavazna, 16 százalékuk azonban még nem határozott afelől, kinek adná a szavazatát. A megkérdezettek 14 százaléka mondta, hogy nem menne el szavazni. Az adatgyűjtés 1000 megkérdezett részvételével készült május 10-e és 16-a között.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »