A Hlas és Simon Zsolt azonnali lemondásra szólította fel a földművelési minisztert

A Hlas és Simon Zsolt azonnali lemondásra szólította fel a földművelési minisztert

A Hlas és Simon Zsolt, a Magyar Fórum elnöke azonnali lemondásra szólították fel Samuel Vlčan (OĽaNO-jelölt) földművelési minisztert.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, a sertéstenyésztőknek folyósított állami támogatásokkal kapcsolatos botrány december végén robbant ki, amikor a poľnoinfo.sk portál kiderítette, hogy sertésenként 4500 eurós agrártámogatást ítélt oda a földművelésügyi tárca a Rimanec Kft.-nek, amelynek tavaly júniusig a földművelésügyi tárca államtitkára, Milan Kyseľ volt az ügyvezetője, és amelyet most is az államtitkár családtagjai, Matej Patrick Kyseľ és Denisa Kyseľová vezetnek. A központi nyilvántartás szerint hat sertéssel rendelkező cégnek 27 ezer eurós támogatást fizettek ki.

Hírdetés

Mint később kiderült, nem Kyseľ az egyedüli kormánypárti politikus, aki hozzájutott a gyanús támogatáshoz. Augustín Polák, az OĽaNO képviselőjének 10 488 eurót fizettek ki.

A Hlas szerint Vlčan személyesen hagyta jóvá a pénzek kifizetését, végső soron pedig az agrárminisztérium vezetője kérte, hogy az egész a média kizárásával történjen. A Hlas mindezt a tárca vezetőinek levelezésével támasztja alá, amelyet állításuk szerint, sikerült megszerezniük. „A Hlas a megszerzett információk alapján követeli Samuel Vlčan földművelési miniszter azonnali lemondását. Végső soron előkészítjük a büntetőfeljelentést” – mondta Róbert Puci, a Hlas képviselője. A Peter Pellegrini vezette párt a megszerzett levelezést január 25-én, kedden teszi közzé.

Simon szerint a tárca dolgozóinak e-mailezéséből világosan kiderül, hogy a minisztérium vezetője tudott arról, kiket érint a támogatás kifizetése, és ő maga szerette volna, ha mindez „csendben”, a nyilvánosság kizárásával történik meg.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »