A Hitler-bajuszos Orbán, meg a velejéig rohadt narancs

A Civil Összefogás Fórum (CÖF) szerint a Magyar Narancs legutóbbi címlapjával megsértette a sajtószabadság és a véleménynyilvánítás erkölcsi és jogi szabályait. „Sajnálatos, hogy a neoliberális lap átlépte a sajtószabadság és véleménynyilvánítás erkölcsi és jogi szabályait” és a szakmai barbárság eszközeit használja – fogalmazott.

Csizmadia László, a CÖF alapítója, a Civil Összefogás Közalapítvány (CÖKA) elnöke pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón elmondta: a Magyar Narancs hetilap címlapján Magyarország miniszterelnökét, Orbán Viktort „drótból készült Hitler-bajusszal ábrázolták” és „véleménycikkükben elmebetegnek nevezik a kormányfőt”.

Hírdetés

„Sajnálatos, hogy a neoliberális lap átlépte a sajtószabadság és véleménynyilvánítás erkölcsi és jogi szabályait” és a szakmai barbárság eszközeit használja – fogalmazott.

Csizmadia László szerint „a közerkölcs lebunkózása egy alig olvasott lap kétségbeesett cselekvése”. Közölte: vasárnap délutánra tüntetést szerveznek a Magyar Narancs szerkesztősége elé.

Fricz Tamás CÖF-alapító szerint a Magyar Narancs a címlapjával átlépett egy határt, amivel szerinte a lap „kiiratkozott az európai normák szerinti tisztességes és komolyan vehető sajtóorgánumok sorából”.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »