A Hitgyülinek kell kibérelni a mozitermeket, annyira nem érdekel senkit a Saul fia

A kutya sem kíváncsi a Saul fiára, ezért a hitgyüliseket kezdték el beterelni a mozitermekbe, amelyeket Németh Sándorék kiadói cége vett bérbe ezen rendkívüli okból. Most már százezerre saccolják a várható nézőszámot, tehát ennyi lehet a hitgyülis kapacitás. A Fidesz háziszektájának televíziója, az ATV szó szerint így számol be a "sikerről" (még a helyesírási hibákat is érintetlenül hagytuk):

Az első hétvégéhez képest a mostanin tíz százalékkal nőtt az érdeklődők száma.

36 ezren látták a magyar mozikban Nemes László Saul fia című filmjét a június 11-ei bemutató óta, tudta meg az atv.hu Böszörmányi Gábortól, a filmet hazánkban forgalmazó Mozinet kft vezetőjétől.

A bemutató utáni második – a mostani – hétvége nézőszáma körülbelül 10 százalékkal meghaladta az első hétvégéét, ami arra utal, hogy nőtt a film iránti érdeklődés.

Böszörményi kérdésünkre elmondta: a film készítői által várt nézőszám folyamtosan módosult. Először a cannesi fesztiválon elnyert díjak után emelkedett, akkor úgy gondolták, Magyarországon körülbelül ötvenezren fogják megnézni a filmet. A bemutató óta elért 36 ezres nézettség kapcsán viszont reális céllá vált a százezres nézőszám.

Hírdetés

A fővárosban és vidéki nagyvárosokban teljes mozitermeket bérelt ki a Saul fia vetítésére a Patmos Records. A Hit Gyülekezetéhez közelálló kiadó szervezésében a Lurdy házban több nagyteremben vetítették teltházzal a filmet, akárcsak Debrecenben és Veszprémben.

A Saul fia egyébként már a hivatalos mozis forgalmazás előtt visszahozta a gyártási költséget, ugyanis több mint 50 ország filmforgalmazóinak értékesítették.

Még a németek se kérnek Saulékból, de nálunk persze orrba-szájba vetítik

Végre beérett a holodömping termése: a kutyának se kell a Saul fia Németországban

A nagy pünkösdi holoajándék


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »