A hitelmoratórium fenntartását kéri a Fidesz-frakció a kormánytól

A hitelmoratórium fenntartását kéri a Fidesz-frakció a kormánytól

Erről Kocsis Máté frakcióvezető beszélt Debrecenben.

A hitelmoratórium fenntartását kérte a kormánytól debreceni kihelyezett ülésén a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportja – közölte Kocsis Máté frakcióvezető.

Hírdetés

A politikus azt mondta, a rászorulók esetében semmiképpen nem kellene feloldani a moratóriumot, de ez olyan fontos kérdés, amelyet szerepeltetni kell a nemzeti konzultációs kérdőíven is.

Kocsis Máté jelezte: szerda este meghallgatták Orbán Viktor miniszterelnök politikai tájékoztatóját, illetve Kásler Miklós és Pintér Sándor miniszterek beszámolóját a sikeres koronavírus-járvány elleni védekezésről.

Az mno.hu azt írja, a frakcióvezető szerint reális lehetőség van az öt és fél százalékos növekedésre, de keményen meg kell dolgozni érte. „Azzal, hogy az oltásoknak köszönhetően mintegy másfél hónappal korábban indítottuk újra a magyar gazdaságot, mint más uniós országok az övékét – idézi a lap Kocsis Mátét –, nagyjából egy százalék többletnövekedésben reménykedhetünk, aminek óriási jelentősége lesz abban, hogy a válság előtti szintre térhessen vissza a gazdaság az év végére.”


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »