A hírlapszerkesztő igazolja a Grúziában talált óriás csontokat

A hírlapszerkesztő igazolja a Grúziában talált óriás csontokat

A World Geographic internetes magazin szerkesztője megerősítette, hogy a grúziai Kaukázus-hegységben található Borjomi óriáscsontokról szóló hírt a Rustavi 2 televíziós társaságtól kapták!

Az interneten számos 2008-as cikk tesz említés a Borjomi közelében (Grúzia, a Kaukázus-hegység) talált ősi óriásember csontjainak megtalálásáról. Ezt az óriást 2,5-3 méter magasságúra becsülték és azt állították róla, hogy a koponyája a normál emberi méret háromszorosát teszi ki. A cikkek java része ugyanakkor képekkel is szolgál, bemutatva a koponyát és a csontokat, összehasonlítva a nagy lábcsontokat a normál méretű emberi méretű csonttal.

A Borjomi koponya és csontok a középütt látható normál emberi csont társaságában.

A beszámolók szerint a csontvázat egy korábban ismeretlen barlangban fedezték fel a „Haragulskom rezervátumban” (ami minden bizonnyal a Kharagauli Erdészeti Rezervátum) a Borjomi szurdokban. Emellett találtak egy romvárost roskadozó sírkamrákkal együtt.

A cikkek arról is beszámolnak, hogy a legendák szerint óriásemberek laktak a Borjomi hegyek között, s a geológusok kimutatták, hogy ez a terület egykoron olyan nagy földrengésnek volt kitéve, amely átalakította a táj felszínét. Az egyik cikk említést tesz arról, hogy Borjomi nincs messze az Ararat-hegytől, ahol a Biblia szerint Noé bárkája kötött ki az özönvíz után.

Egyéb leletek

A cikkben az alábbi sorok is megtalálhatók: „A kaukázusi hegyekben lévő óriás-leletben semmi újdonság nincs. Egy négy méteres csontvázra bukkant két amatőr régész Grúziában, Udabno falucska közelében 2000 nyarán. Továbbá, szintén óriások csontvázait találták meg egy Gora Kazbek közeli barlangban (Grúzia) az 1920-as években, nem beszélve a szovjet tudósok az 1950-es években tett felfedezéseiről. 1945. október 30-án a Soviet News Agency TASS, és a the Washington Post a United Press-en keresztül a következőt jelentette: Egy 33 hüvelyk koponyakerületű és 33 hüvelyk hosszú sípcsonttal rendelkező óriás csontvázat találtak a Himalája északi részén, Közép-Ázsiában az orosz Tien-hegységben.”

A Wolrd Geograchic cikke:

Egy három méter magas ember csontjaira bukkantak grúz régészek – adta hírül a Grúz Rustavi-2 TV csatorna. A hatalmas csontokat egy korábban ismeretlen barlangban találták a Kharagauli természetvédelmi területen Borjomi város közelében.

A felfedezett koponya – állítja a hírcsatorna – háromszor akkora, mint egy tipikus homo sapiens koponyája. A jelek szerint a felfedezés egy valódi szenzáció, jóllehet további alapos vizsgálatok szükségesek, mivel a tudósok egészen zavarban vannak. Úgy tűnik, hogy a lelet a „tudomány által el nem fogadott” azon bibliai írásoknak a bizonyítéka, amelyek szerint az ősi időkben óriások éltek a Földön. A biológusok és a paleozoológusok már 100 éve bizonyítják, hogy elképzelhető egy ilyen óriásokból álló faj létezése. Az Anak fiainak effajta testfelépítése – ahogy a szent szöveg hívja őket – teljes mértékben ellentmond az evolúció elméletének. A tudósok ugyanakkor emlékeztetnek arra a tényre, hogy Borjomi nem messze fekszik az Ararat-hegytől, amely Noé bárkájának megtalált maradványairól ismert.

(Eddig a cikk.)

Hírdetés

A szerkesztő igazolja

A Borjomi óriásról szóló egyik cikk a World Geographic honlapján is megtalálható volt. Kapcsolatba léptem a szerkesztővel és ő megerősítette, hogy az információt a Rustavi 2 grúz tévécsatorna hírblokkjától kapták.

Több ízben is próbáltam felvenni a kapcsolatot a Rustai 2-vel, amely Grúzia legnagyobb magántulajdonban lévő televíziós társasága, de semmilyen választ nem kaptam tőlük.

Próbáltam Grúziában tevékenykedő archeológusokkal, múzeumi és turisztikai szolgáltatókkal felvenni a kapcsolatot, de lehetetlennek tűnik igazi információkhoz jutni.

Az archeológus tagad

 

Sikerült egy olyan archeológustól választ kapnom, aki korábban Grúziában dolgozott, nevezetesen Marx Meyertől, azonban ő tagadta, hogy ilyesfajta csontokat találtak volna. Egy neki címzett e-mailben megemlítettem, hogy Dr. Lee Berger Dél-Afrikában óriáscsontokat talált, de ő azt állítja, hogy Lee Berger robosztus csontokra utal, nem pedig óriásemberek csontjaira. Ilyenfajta csontot soha, sehol sem találtak.

Nos, nem látom be, hogy Dr. Berger miként beszélhetett volna olyan csontokról, melyek nem emberiek, mivel az archaikus Homo Sapiens-ről ezt mondta: Ők az óriásnövés (gigantizmus) periódusán mentek keresztül!

Lee Berger professzor nyilvánvalóan bátor ember – az óriás emberi csontokról nem kell beszélni.

Forrás: http://www.sydhav.no

Fordította: Száraz György

Boldog napot!


Forrás:boldognapot.hu
Tovább a cikkre »