A Hír Tv és a Magyar Nemzet pálfordulása is hozzájárul az Echo Tv eladásához

A Hír Tv és a Magyar Nemzet pálfordulása is hozzájárul az Echo Tv eladásához

„Féléves tárgyalások vannak mögöttünk több befektetői csoporttal, de döntés még nem született. Kizárólag olyan befektető jöhet szóba, akinél egyértelmű számomra, hogy az Echo Tv szellemiségét tovább fogja vinni” – mondta az Echo Tv-vel kapcsolatban a Magyar Hírlapnak Széles Gábor nagyvállalkozó. Kifejtette, a cél az, hogy olyan jobboldali médiacsoport alakuljon, amelyik nemcsak a jobboldali szavazótábornak fontos, hanem olyan műhelyként is szolgál, amely az utóbbi években a Hír Tv és a Magyar Nemzet pálfordulása miatt megszűnt.

Széles Gábor elmondta, hogy soha nem volt célja a médiába való beruházás, ezt csak az értékrendje, a politikai elkötelezettsége miatt tette meg.

“– Arról, hogy befektetek a médiá­ba, 2002-ben, az első Orbán-kormány választási veresége után kezdtem gondolkodni. Ekkor győződtem meg arról, személyes felelősségvállalásomra is szükség van ahhoz, hogy a jobboldal és a médiaportfóliója is megerősödjön. 2004-ben döntöttem arról, hogy megalapítom az Echo Tv-t, amelyet egy évre rá indítottam el, 2006-ban aztán megvásároltam az addig balliberális Magyar Hírlapot, és jobboldali orgánummá alakítottam.” – nyilatkozta az újságnak.

Hírdetés

Széles Gábor hangsúlyozta, az Echo Tv-t még nem adta el, még csak tárgyalásokat folytat.: “Amennyiben nem találok megfelelő partnert, nem is fogom eladni, még részben sem…  A kérdést nem megkerülve, valóban van egy másik ok is, nevezetesen az, hogy jobban szeretnék koncentrálni elsődleges feladatomra, az iparfejlesztésre. A céljaim között szerepel, hogy az Ikarus évente háromezer buszt gyártó, ugyanolyan eredményes és sikeres vállalkozás legyen, mint a csődből kivásárolt Videoton, ami már huszonhat éve van a tulajdonunkban, és ez alatt folyamatosan növekedett. “

Újságírói kérdésre válaszolva a nagyvállalkozó kijelentette: “A Magyar Hírlap marad a kizárólagos tulajdonomban, a lapot technikailag fejleszteni fogom, a cél, hogy megtartsuk vezető pozíciónkat mint országos politikai napilap a jobboldalon.”

A teljes interjú itt olvasható

The post A Hír Tv és a Magyar Nemzet pálfordulása is hozzájárul az Echo Tv eladásához appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »