A Hezbollah hadianyagok terén önellátóvá vált

A Hezbollah hadianyagok terén önellátóvá vált

Hassan Nasrallah, a libanoni Hezbollah ellenálló mozgalom vezetője egy nyilvános beszédében kijelentette, hogy hadianyagok terén önellátóvá váltak.

A libanoni szervezet képes modern rakétákat előállítani. Egy ideje pedig drónokat is gyártanak és akár megrendelésre is készítenek ilyen harci eszközöket.

Nasrallah a libanoni Al-Manar TV által közvetített beszédében azt is elmondta, hogy az izraeli rezsim hiába próbálta megakadályozni, hogy a Hezbollah számára küldött rakéták eljussanak Iránból, Szírián keresztül Libanonba, hiszen a szervezet több ezer modern haditechnikai eszközhöz jutott hozzá.

Hírdetés

Beszédében elmondta, hogy iráni mérnökök segítenek nekik Libanonban a rakétáik fejlesztésében. Most már arra is képesek, hogy a hazai gyártmányú rakétáikat precíziós csapásmérő eszközökké alakítsák át.

Hasonló sikereket értek el a harci és felderítő drónok fejlesztése terén. Az izraeli hadsereg is elismerte azt, hogy az utóbbi hónapokban több libanoni drónt lőttek le, melyek a határ mentén gyűjtöttek információt az izraeli csapatok mozgásáról.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Haaretz)

Sharing is caring!


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »